Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 mrt 2019

Einde van een tijdperk: Disney heeft Fox, X-Men en veel meer eindelijk in handen

Het is tijd voor de volgende grote stap voor Disney. Na bijna een jaar aan onderhandelingen en legale hoepels is de deal tussen The Walt Disney Company en 21st Century Fox rond.

The Walt Disney Company

Daarmee heeft de grote muis eindelijk de tv- en filmdivisie van de entertainmentgigant in handen. Dan hebben we het onder andere over de filmrechten van de X-Men, Deadpool, Avatar en Fantastic Four. Ook televisie-hits als The X-Files en Empire behoren tot de omvangrijke bibliotheek van Fox.

Rupert Murdoch houdt Fox Corp. nog gewoon in handen, maar zal de focus dus nog meer op Fox News gaan leggen.

Robert A. Iger, CEO van The Walt Disney Company, zei het volgende over de deal:

“Dit is een zeer bijzonder en historisch moment voor ons – een moment dat significante waarde realiseert voor de lange termijn voor ons bedrijf en onze aandeelhouders. Door Disney’s en 21st Century Fox’s rijkdom aan creatieve content en bewezen talent te combineren ontstaat het meest vooraanstaande wereldwijde entertainmentbedrijf, goed gepositioneerd om leiding te geven in een ongelooflijk dynamisch en transformatief tijdperk. ”

Waslijst aan potentie

De overname beslaat onder andere 21st Century Fox’s film production businesses, waaronder Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family en Fox Animation; Fox’s television creative units, Twentieth Century Fox Television, FX Productions en Fox21; FX Networks; National Geographic Partners; Fox Networks Group International; Star India; en Fox’s aandelen in Hulu, Tata Sky, en Endemol Shine Group.

Het is voorlopig nog maar de vraag wat deze deal betekent voor de toekomst van bijvoorbeeld Deadpool en The New Mutants. Disney zal opnieuw de prioriteiten en de plannen moeten bepalen. Op de lange termijn is het voor Marvel-fans echter alleen maar goed nieuws. Opeens is The Avengers vs. X-Men mogelijk!

Ryan Reynolds kijkt er in ieder geval al naar uit en viert de deal met een hilarische tweet:

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: Disney heeft Fox, X-Men en veel meer eindelijk in handen
Sluiten