Jan de Raab
Jan de Raab Tech 23 okt 2018

De volgende Bitcoin: Waltonchain combineert RFID-technologie

Zonder het te beseffen gebruik je met enige regelmaat RFID’s chips. Simplistisch uitgelegd zijn het kleine opsladmediums voor data. Denk bijvoorbeeld aan de toegangpas of badge bij je werkgever. Dergelijke chips kunnen een stuk functioneler en minder fraudegevoelig worden door de combinatie met blockchaintechnologie. De Waltonchain is juist in dat aspect gespecialiseerd.

Wat is Waltonchain

Waltonchain is een project dat blockchaintechnologie combineert met RFID-technologie (Radio-Frequency IDentification) om het beheer van de toeleveringsketen te verbeteren. Waltonchain wil ook blockchain-technologie en het Internet of Things (IoT) integreren, om een ​​gedecentraliseerd ecosysteem van interconnectiviteit te produceren dat door Waltonchain wordt aangeduid als de Value Internet of Things (VIoT).

RFID-technologie en internet der dingen

Supply chain management heeft momenteel te maken met bepaalde beperkingen, het is bijvoorbeeld vaak erg moeilijk om de authenticiteit van producten te verifiëren terwijl ze in hun toeleveringsketen bepaalde fasen doorlopen. Dit kan ertoe leiden dat klanten nagemaakte goederen kopen, waarvan de door de klant betaalde prijs niet wordt weerspiegeld in de kwaliteit en authenticiteit van het product.

Waltonchain probeert dit probleem op te lossen door gebruik te maken van RFID-technologie. Met deze technologie kunnen unieke RFID-tags worden opgenomen in goederen zoals bijvoorbeeld kleding. Met RFID-tags kunnen producten worden gevolgd terwijl ze hun weg vervolgen, met tracking en alle andere stukjes informatie over het product dat op Waltonchain is vastgelegd. Omdat producten kunnen worden gevolgd met RFID-technologie, kunnen fabrikanten en consumenten de authenticiteit van elk gelabeld product verifiëren.

Waltonchain is ook van plan om gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van blockchain-technologie en deze toe te passen op een IoT-ecosysteem. In de huidige toestand van IoT-systemen worden de waarde en informatie-uitwisseling tussen IoT-apparaten normaal gesproken uitgevoerd onder een gecentraliseerd domein. Daarom bevatten huidige IoT-systemen momenteel niet de principes van een gedecentraliseerde omgeving die ten grondslag ligt aan het cryptocurrency- en blockchain-ecosysteem. Waltonchain streeft ernaar dit op te lossen door IoT-systemen te hosten op de blockchain. Door IoT-netwerken op een blockchain te zetten, kunnen IoT-apparaten die met de blockchain zijn verbonden, op een transparante en vertrouwenlijke manier informatie uitwisselen.

Walton Parent Chain

De Waltonchain-architectuur omvat de werking van een basisketen, bekend als Waltonchain, en tal van andere subketens. De keten heeft tal van functionaliteiten om de werking van het ecosysteem te vergemakkelijken. Deze functionaliteiten omvatten:

 • Waltoncoin-transactiebeheer
 • Subketenbeheer
 • Uitvoering van slimme contracten
 • Gedistribueerde asset exchange, gedistribueerde stemsystemen en governancesystemen.

Waltoncoin (WTC)

De Waltoncoin is de native asset die wordt gebruikt op Waltonchain. Waltoncoin is het teken dat wordt verspreid en wordt gebruikt als betaalmiddel binnen het Walton-ecosysteem. De use-cases, en dus de waarde van Waltoncoin, worden als volgt beschreven:

 • Het kan worden gebruikt als een valuta.
 • Waltoncoin kan worden gebruikt als een winkel met waarde.
 • Kan worden gebruikt als een maateenheid voor het tegoed van het IoT.
 • Beheer van subketens

De basisketen van Walton is ook van vitaal belang voor het waarborgen van het juiste beheer van subketens in het Walton-ecosysteem. Met de bovenliggende keten kan een persoon zijn eigen subketens maken en aanpassen. Aanpasbare functies omvatten het toestaan ​​van ontwikkelaars om hun eigen unieke tokens te ontwikkelen.

Slimme contractuitvoering

De Waltonchain-architectuur wordt ook ondersteund door programmeerbare smart contracts waarmee ontwikkelaars een breed scala aan aangepaste toepassingen kunnen bouwen. Met deze smart contracts van Waltonchain, wanneer een transactie wordt uitgevoerd naar een smart contract adres, wordt het slimme contract uitgevoerd. Deze procedure gebruikt gegevens van de ontvangende transactie, gegevens die zijn opgeslagen in de slimme contractaccount en gegevens van de huidige blokstatus als invoer, waardoor uitvoering van slimme contracten mogelijk is.

Distributed Asset Exchange

De basisketen van Walton zorgt ook voor de uitwisseling van sub-keten-token-activa, waarbij de Walton-keten functioneert als een gedecentraliseerde uitwisseling om dit te vergemakkelijken. Waltoncoin fungeert ook als een intermediaire valuta om een ​​symbolische uitwisseling tussen verschillende subketens in het ecosysteem mogelijk te maken.

Gedistribueerd stem- en governancesysteem

De whitepaper van Waltonchain verwijst ook naar de ouderketen van Walton die dient als een platform voor veilige en anonieme stemming als onderdeel van het bestuursmechanisme.

Walton-subketen

Ook opgenomen in de architectuur zijn subketens; Walton-subketens ondersteunen aangepaste functies zoals:

 • Subketen-token-transacties.
 • Transacties met subtoken en parent-token.
 • Cross-token transacties met subketens.

Consensus-mechanisme

De Waltonchain-architectuur maakt gebruik van een nieuw consensusmechanisme dat bekend staat als Proof-of-Stake & Trust (PoST). Waltonchain innoveert op het traditionele proof-of-stake (PoS) -model en integreert een op een knooppunt gebaseerd systeem in het consensusmechanisme. PoST biedt een aanpasbare moeilijkheidsgraad voor elk knooppunt om ervoor te zorgen dat integriteit in het ecosysteem wordt beloond. Waltonchain geeft ook ontwikkelaars van subketens de mogelijkheid om hun eigen consensusmechanisme te kiezen, bijvoorbeeld, subketens kunnen strikt genomen alleen PoS hebben als een consensusmechanisme, en niet als PoST.

De toekomst van Waltonchain

Waltonchain heeft met behulp van RFID-technologie een nieuwe manier geïntroduceerd waarmee blockchain niet alleen de inefficiënties die worden gevonden met supply chain management, maar ook IoT, kan oplossen. Waltonchain belooft veel in het succesvol integreren van blockchain-oplossingen voor deze problemen, het zal erg interessant zijn om te zien of het project die beloftes waar kan maken.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

 1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
 2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
 3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
 4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
 5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
 6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
 7. De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
 8. De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
 9. De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
 10. De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
 11. De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders
 12. De volgende Bitcoin #12: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
 13. De volgende Bitcoin #13: WAVES is jouw eigen cryptomunt
 14. De volgende Bitcoin #14: TRON geeft jou de controle
 15. De volgende Bitcoin #15: Lisk (LSK) blinkt uit in schaalbaarheid
 16. De volgende Bitcoin #16: Nano focust op efficiëntie
 17. De volgende Bitcoin #17: de mogelijkheden van QTUM
 18. De volgende Bitcoin #18: New Economy Movement (XEM) gaat oogsten
 19. De volgende Bitcoin #19: VeChain (VET) verbetert de leveranciersketen
 20. De volgende Bitcoin #20: STEEM (SD) betaalt je voor commentaar
 21. De volgende Bitcoin #21: ARK verbindt ecosystemen
 22. De volgende Bitcoin #22: BountyoX is een cryptocurrency voor jagers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: Waltonchain combineert RFID-technologie
Sluiten