Nu op Netflix: de immense sci-fi hit The Wandering Earth

Niet alleen op het gebied van elektronica, maar ook als het gaat om films is er steeds meer concurrentie vanuit China. Een recent voorbeeld daarvan is The Wandering Earth, een belachelijk ambitieus sci-fi project dat nu ook op Netflix te zien is. 

The Wandering Earth op Netflix

Het moge duidelijk zijn dat Hollywood-producties nog steeds in trek zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan Captain Marvel en natuurlijk Avengers: Endgame. Toch blijkt er ook concurrentie uit het buitenland te zijn, namelijk China. Daar maakte ze namelijk The Wandering Earth, een sciencefiction film op Hollywood-niveau.

In tegenstelling tot sommige andere Aziatische films probeert men nu niet om Hollywood schaamteloos te kopiëren, maar komen ze met een verhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van de Chinese schrijver Liu Cixin. Deze man is tevens de eerste Aziatische schrijver die een Hugo Award voor sciencefiction heeft weten binnen te halen.

In de film moeten mensen uit allerlei delen van de wereld samenwerken om hun planeet te kunnen redden. Dit omdat de zon dreigt te imploderen en deze natuurlijk cruciaal is voor het overleven van de mensheid. Het plan is om gigantische raketten te bouwen die de aarde naar een nieuw zonnestelsel kunnen stuwen. Dit klinkt wellicht een beetje vergezocht, maar het blijft natuurlijk een sciencefiction verhaal.

The Wandering EarthDe film heeft inmiddels alweer een ruime 700 miljoen dollar weten op te leveren. Alhoewel The Wandering Earth niet in de Nederlandse bioscopen te zien is, staat hij sinds kort dus wel op Netflix.

Meerdere talen

Wij raden zeker aan om het een keertje te checken. Mocht een Chinees gesproken film je niet zo trekken dan kun je er ook voor kiezen om de film in het Engels of Spaans te zien. Uiteraard is ook Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Het is te hopen dat The Wandering Earth ervoor gaat zorgen dat er meer Aziatische films op dergelijk niveau geproduceerd gaan worden. Zie hier ook een kijkje achter de schermen.

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: de immense sci-fi hit The Wandering Earth
Sluiten