Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 30 mrt 2020

Onzekere tijden: verschijnt de PlayStation 5 nog wel in 2020?

In de crisis waarin we ons bevinden zijn er veel dingen onzeker. We weten niet wanneer de scholen weer open gaan, wanneer we weer kunnen werken of wanneer grote sportevenementen plaats gaan vinden. Sony hoopt wat duidelijkheid te geven in deze tijden met de PlayStation 5.

Want volgens Bloomberg moet ondanks alle problemen de PlayStation 5 gewoon dit jaar verschijnen. Dit liet een vertegenwoordiger van het bedrijf aan de website weten.

De PlayStation 5 komt in 2020

Daarmee wordt een eerdere uitspraak van iemand die voor een pr-bureau van Sony bevestigd. Die stelden al eerder dat de PlayStation 5 gewoon in 2020 zou gaan komen. Tegelijkertijd moeten we ook eerlijk zijn dat dit nu nog de plannen zijn. En die plannen kunnen altijd nog aangepast worden naar verloop van tijd. Dat hebben we immers bij genoeg andere evenementen en aankondigingen ook gezien.

PlayStation Now
De PS5 moet nog dit jaar komen (Afbeelding: PlayStation)

Maar aan de andere kant zien we ook dat met name in China de eerst golf van de crisis is geweest. De grote vraag is natuurlijk wat er gaat gebeuren nu langzaam maar zeker het gewone leven weer wordt opgepakt. De fabrieken waar Sony gebruik van maakt zijn inmiddels weer open. Wel zijn daar verschillende tekorten. En de aankomende tijd moet men er alles aan doen om die tekorten aan te vullen. De fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Maleisië, die ook belangrijk zijn voor de PlayStation 5 en de andere producten van Sony, zijn echter nog gesloten en zullen dat tot midden april zijn.

Hoewel Sony van plan is de PlayStation 5 gewoon eind 2020 uit te geven, laat het tegelijkertijd weten dat de huidige crisis zijn weerslag heeft op de financiële vooruitzicht van het bedrijf. De eerder gestelde winstverwachtingen zijn naar beneden bijgesteld. Hoeveel winst Sony nu verwacht, dat is niet bekend. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Onzekere tijden: verschijnt de PlayStation 5 nog wel in 2020?
Sluiten