Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 mei 2018

WANT to Have: de vijf beste 3D printers voor beginners

Soms lijkt het nog steeds magisch dat je met een printer allerlei 3D objecten kunt creëren, maar 3D printers horen nu helemaal bij het dagelijks leven. Allerlei producten worden met de 3D printer gemaakt van auto onderdelen tot hele huizen. Als je je ook wilt wagen in de wereld van 3D printen, zijn dit vijf mooie printers om mee te beginnen.

XYZprinting da Vinci Minimaker

De XYZprinting da Vinci Minimaker is een compacte kleurrijke printer, waarmee je je eerste stappen in de 3D wereld kunt zetten. Hij is gebruiksvriendelijk met vereenvoudigde software en zou zelfs bijvoorbeeld ook voor de kids leuk kunnen zijn om poppetjes te printen.

Mocht je inderdaad je kinderen met het apparaat laten spelen, is er een speciaal beschermdeksel zodat ze niet met grijpgrage handjes in de printer kunnen. Met de Minimaker kun je  objecten printen van 15 x 15 x 15 cm en aan het LED lampje kun je zien hoe het staat met je productie.

Prijs: 275 euro

XYZprinting da Vinci Nano

Van hetzelfde merk is er ook de da Vinci Nano. Deze is een volwaardige printer, maar komt ook met een redelijk betaalbare prijs. Daarnaast is hij ook erg gebruiksvriendelijk en maakt hij minder lawaai dan andere printers. De 3D printer komt met de XYZMaker software, waarmee je zelf 3D modellen kunt maken, maar je kunt ook bestanden downloaden en aanpassen.

Het printbed is uitneembaar en verder print het apparaat net als de Minimaker met reukloze en milieuvriendelijke PLA, welke zelfs biologisch afbreekbaar is. Je kunt met de da Vinci Nano objecten tot 12 x 12 x 12 cm printen.

XYZprinting da Vinci Nano

Prijs: 268,89

Anycubic I3 MEGA

Met de Anycubic I3 Mega kun je al wat grotere objecten printen van 21 x 21 x 20,5 cm. Hij komt met een touchscreen om opdrachten aan het apparaat te geven en te zorgen dat de juiste bestanden worden geprint.

De Anycubic ziet er wat serieuzer uit dan de da Vinci modellen van hierboven en is ook wat duurder. Het apparaat is uitgerust met een Anycubic Ultrabase printplatform, welke het makkelijker maakt om geprinte objecten weer te verwijderen dan bij andere printers. Het apparaat moet je nog in elkaar zetten wanneer je hem krijgt, maar dat zou in drie stappen snel gebeurd zijn.

Anycubic I3 Mega 3D printer

Prijs: 340,59 euro

Monoprice Select Mini

Met de Monoprice Select Mini hoef je niet meer zelf aan de slag voordat je kunt printen, maar hij wordt al volledig gemonteerd geleverd. In de fabriek is hij ook al gekalibreerd, zodat je alleen nog even hoeft te checken of het printbed nog recht ligt.

Daarna pak je je microSD kaart erbij met je 3D modellen en kun je gaan printen. Het apparaat levert een wat meer geavanceerde gebruikservaring, terwijl je ook als beginner er nog goed mee uit de voeten kunt. Tijd dus om je creaties werkelijkheid te maken in de verschillende ondersteunde materialen.

Monoprice Select Mini

Prijs: 250 euro

Flashforge Finder 3D printer

De Flashforge Finder ziet eruit als iets dat je in een sciencefiction film zou tegenkomen en voedsel voor je print in de kantine. Helaas krijg je geen voedsel, maar kun je wel allerlei kleine objecten printen van 14 x 14 x 14 cm groot.

Het is een mooi instapmodel en is makkelijk te gebruiken met de bijgeleverde software. Via een USB stick kun je bestanden laten printen, maar je kunt ook gewoon je computer aansluiten op de 3D printer. Je krijgt er ook een rol PLA filament bij, zodat je meteen kunt beginnen.

Flashforge Finder 3D printer

Prijs: 499 euro

In het begin van de 3D printer leek het er soms op dat we met een gimmick te maken hadden. Maar tegenwoordig is het menens met 3D prints en zelfs Nike gebruikt de technologie om high tech Flyprint hardloopschoenen voor topatleten te printen.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste 3D printers voor beginners
Sluiten