Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 8 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

WANT Awards: de beste outdoorgadgets van 2017

Het jaar is voorbij gevlogen en het is alweer december, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken. In 2017 werden we weer overspoeld met nieuwe gadgets. Ook voor de avonturiers onder ons zaten er veel mooie outdoorgadgets tussen. De grote trend van 2017 was het slimmer maken van de gadgets, en vooral het verbeteren van de connectiviteit. Maar over welke gadgets is de redactie van WANT.nl het meest te spreken? We zetten onze favorieten op een rijtje in de WANT Awards.

Sonnet: zelfs in de wildste wildernis mobiel bereik

Wij begrijpen als geen ander dat het hebben van mobiel bereik, zelfs wanneer je in de wildste wildernis, geen overbodige luxe is. Niet alleen omdat je via het internet handige informatie kunt opzoeken over je trip, maar het is ook fijn bereik te hebben om in geval van nood iemand te kunnen waarschuwen (laten we hopen dat dit nooit nodig is). De Sonnett verandert je smartphone in een geavanceerde walkie-talkie. Lees hier meer over dit geavanceerde mobiele mesh netwerk werkt. Prijs voor een set van twee Sonnets: 96 euro.

Sonnett

FYF Socks: de outdoorgadget der outdoorgadgets

Dankzij de Free Your Feet-sokken (FYF) kun je op iedere ondergrond lopen, zonder je voeten er mee te beschadigen. Je hoeft geen (uber lichte) schoen meer aan tijdens een wandeling door de mooie natuur nu deze onverwoestbare sokken er zijn. De sok is gemaakt van Dyneema Fiber, een materiaal dat 15 keer sterker is dan staal. Dat zal je poezelige voetjes wel beschermen! Lees er hier meer over. Prijs: 80 euro.

outdoor gadget

Altijd tijd voor avontuur: Casio Outdoor Watch WSD-F20

Deze zomer verscheen de opvolger van de Casio WSD-F10 op de markt. De nieuwe smart watch was direct bij de lancering al voorzien van Android 2.0, waardoor hij zonder een smartphone verbinding kan maken met het internet via Bluetooth en Wifi. Dit horloge is voorzien van een GPS-sensor, iets dat veel outdoorhorloges missen. Dat maakt hem een ideaal horloge om te dragen als je gaan hiken of op roadtrip gaat. Check hier nog meer details over dit top-outdoor horloge. Prijs: 499 euro.

outdoor gadgets

De handigste reis-app: Polarsteps

Wanneer je een prachtige trip aan het maken bent, dan wil je die toch ook delen met het thuisfront en de rest van de wereld? Dit kan heel gemakkelijk met de reistrack-app Polarsteps. De app is het kindje van een Nederlandse startup, die dit jaar grote stappen heeft gemaakt in het verder uitbreiden van de app. Benieuwd wat? Lees er meer over in dit interview. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Ben je zelf niet op reis, dan kun je de app gebruiken om heerlijk weg te dromen bij de foto’s en verhalen van de populairste Polarsteps-gebruikers.

outdoor gadgets

GoPro-concurrent: Sony’s RXO actiecamera

GoPro is een established merk als het gaat om actiecamera’s. Sony bracht dit jaar tijdens de IFA in Berlijn echter een veelbelovende actiecamera uit: de RXO. Deze camera is vooral opvallen door de 15.3 megapixel CMOS beeldsensor. Deze is vele malen groter de sensor in welke GoPro-camera dan ook. Het is dus eigenlijk een high-end compactcamera in de vorm van een actiecamera. Desalniettemin een topcamera om je wildste avonturen mee vast te leggen! Meer specificaties weten? Lees ze hier. Prijs (ja, hij is aardig prijzig): 849 euro.

outdoor gadgets

Vond jij deze outdoorgadgets ook zo nice en smaakt dit naar meer? Wij rijken binnen meerdere categorieën de WANT Awards uit. Die vind je allemaal in ons dossier. En bekijk gerust ons dossier met de beste kerstcadeaus voor je jaarlijkse inspiratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Awards: de beste outdoorgadgets van 2017
Sluiten