Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 04/07/2018

WANT to Have: de vijf beste airfryers voor ‘gezonde’ frietjes

Wie houdt er niet om de zoveel tijd van een heerlijk patatje met, een frikandel speciaal of een berenklauw met pindasaus?  En zelfs vaker dan om de zoveel tijd gaat zo’n gefrituurde snack er best in. Helaas is al dat frituurvet niet al te best voor je buikje, noch je gezondheid. Dat is waarom een airfryer zo briljant is. Het zorgt ervoor dat je kunt genieten van je snackbar favorieten zonder die overdosis vet. En tegelijkertijd is het ook gewoon een handig oventje, waar je ‘s ochtends je broodje in afbakt. Dit zijn op het moment de vijf beste airfryers.

Niet de vijf beste airfryers

Ok eigenlijk zijn dit strikt gezien niet de vijf beste airfryers. Uit verschillende tests lijkt de top vijf te bestaan uit Philips airfryers. Het elektronicabedrijf lijkt ernstig goed te zijn in het maken van de dingen. We hebben in de lijst drie exemplaren opgenomen en twee andere merken die hoog scoren ook een kans gegeven. Maar weet dat zo’n beetje elke Philips airfryer wel goed uit de bus komt.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance

Als eerste hebben we een Philips XXL Avance exemplaar. De “frituurbak” is goed voor een inhoud van 3,5 liter en zou groot genoeg moeten zijn om voor vijf personen heerlijke frietjes en andere dingen te maken. Dankzij de Twin TurboStar technologie hoef je hem niet voor te verwarmen en wordt overtollig vet ook nog eens uit de lucht gefilterd. Hij komt met een display, waarop je kunt instellen hoe heet hij moet worden en hoe lang hij je hapjes moet verhitten. Omdat de minimum temperatuur 40 graden is, kun je hem ook gebruiken om dingen in te ontdooien.

Philips Avance XXL airfryer

Prijs: 199 euro

Philips XL HD9247/90

Dan gaan we door met een tweede Philips airfryer. Ook deze komt met een handig display om de timer en temperatuur te regelen. Hij heeft helaas geen vooraf ingestelde programma’s en je moet dus zelf weten hoe lang en hoe heet je je voedsel wilt “frituren”. Je krijgt er wel een bakplaat bij, waarop je snel even een pizza kunt maken. De inhoud is 3 liter en het apparaat zou dan ook snacks voor vijf personen kunnen verzorgen.

Philips XL Airfryer

Prijs: 179 euro

Inventum GF254HLD

Tussendoor komen we bij een Inventum airfryer. Hij ziet er met zijn verticaal display en lichtgevende knopjes erg futuristisch uit, alsof hij als een soort R2D2 ook nog andere dingen zou kunnen doen. De bak in heeft een inhoud van 2,5 liter, wat genoeg zou  moeten zijn voor 3 tot vier personen. Hier is de minimum temperatuur 80 graden en wordt hij maximaal 200 graden heet. Het is een compact apparaat dat altijd wel een plekje zou moeten voeten vinden in je keuken.

Inventum airfryer

Prijs: 99 euro

Philips Viva HD9621/90 airfryer

Dit Viva model van Philips heeft een inhoud van 2,2 liter en wordt aanbevolen voor twee tot drie personen. Ook hier vinden we weer de Turbostar technologie, zodat het niet nodig is om de heteluchtfriteuse voor te verwarmen. De minimumtemperatuur is weer 40 graden en dus kun je ook weer lekker ontdooien met het apparaat. De maximum temperatuurinstelling is 200 graden. Het apparaat komt in tegenstelling tot de andere Philips airfryers niet met een digitaal display.

Philips Viva airfryer

Prijs: 149 euro

Tefal Fry Delight FX1050

Als laatste op de lijst hebben we de Tefal Fry Delight XL. Hij ziet er qua vorm wat platter uit dan de andere exemplaren op de lijst, maar komt wel met een display. Ook komt hij met zeven verschillende automatische programma’s om snel  je kip of frietjes klaar te maken. De inhoud is 2 liter en je kunt het apparaat ook gebruiken om je voedsel warm te houden.

Tefal Fry Delight

Prijs: 139 euro

Nu je lekker gezond bezig bent met je airfryer, kun je je gezonde gewoontes best naar een hoger niveau tillen. Dat hogere niveau is in dit geval misschien wat meer letterlijk dan je verwacht. Zoveel glazen whisky zou je volgens de wetenschap namelijk moeten drinken voor een gezonder leven.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste airfryers voor ‘gezonde’ frietjes
Sluiten