Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 3 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

WANT to Have: de vijf beste trimmers voor je baard

Sommige mannen houden van een ruige baard, maar behoorlijk wat vrouwen vinden het maar niks. Je kunt dan voet bij stuk houden en je baard alle kanten op laten groeien. Als je vriendin je echter vervolgens niet meer aan wilt kijken, is het doorgaans gauw gedaan met je wilde kinwarmer. Een mooi compromis is een getrimde baard, die je alsnog ruig maakt maar minder prikt en je er niet uit laat zien alsof je al maanden op een eiland bent gestrand. Dus ga voor een baardtrimmer en bespaar jezelf een onnodige ruzie, die je toch niet wint. We hebben vijf mooie exemplaren voor je verzameld.

Philips BT7210/15

De Philips BT7210/15 kun je zowel met als zonder draad gebruiken. Hij komt met een zuigsysteem, zodat alle haartjes meteen ook weer opgezogen worden en je achteraf niet een bende haren hoeft op te ruimen. De baardtrimmer komt met 20 verschillende lengtestanden en de roestvrijstalen messen zijn dubbel geslepen, waardoor ze zelfs met de dikste haren (letterlijk) korte metten maken.

Philips BT7210/15 baardtrimmer

Prijs: 54,99 euro

Remington MB4125

De Remington MB4125 trimt tot 18 mm, dus ook een wat vollere baard kun je ermee aanpakken. Hij komt zonder draad en werkt met een accu, welke zo’n 40 minuten zou moeten meegaan. Gebruik hem met of zonder kam, afhankelijk van hoeveel je eraf wilt halen. Je kunt gaan voor trimlengtes van 0,4 tot 18 mm met de 11 lengtestanden. Hij zuigt niet meteen de haren weg, maar je krijgt er wel een borsteltje bij. Om de baardtrimmer schoon te maken, kun je hem echter ook gewoon onder de kraan houden.

Remington MB4124 baardtrimmer

Prijs: 27,99 euro

Braun MGK 3045

De Braun MGK 3045 is een multi-verzorgingsset en een 7-in-1 trimmer. Je krijgt er verschillende opzetstukken bij en je kunt gaan voor 13 verschillende lengtestanden. Nadat je je baard onder handen hebt genomen, kun je het apparaat ook gebruiken om lichaamshaar of zelfs je kapsel aan te pakken. Hij komt met een display, zodat je kunt zien of de batterij nog wel opgeladen is. Een volle batterij geeft je 60 minuten trim plezier en wat ook fijn is, is dat de trimmer zich automatisch aanpast aan elk voltage tussen de 100 en 240 volt. Je krijgt er overigens ook een Gillette Fusion ProGlide scheermesje bij als je voor helemaal glad wilt gaan.

Braun MGK 3045 baardtrimmer

Prijs: 49 euro

Remington MB4045

Met de Remington MB4045 krijg je meteen ook een schaar en een borstel om je onstuimige haren aan te pakken. Je kunt hier voor een trimlengte gaan tot wel 35 mm. Hiervoor gebruik je de XL kam. Met de stoppelbaardkam neem je je baard onder handen als de haartjes een lengte hebben tussen de 1 mm en 5 mm. Er is ook nog een derde kam, welke verstelbaar is en haartjes van 1,5 mm tot 18 mm aanpakt. De accu gaat tot 2 uur mee en is binnen 4 uur weer opgeladen. Je kunt echter ook gewoon het snoer gebruiken en dan kun je zo lang doorgaan als je wilt/durft.

Remington MB4045 baardtrimmer

Prijs: 39 euro

Philips BT9280/32 baardtrimmer

De Philips BT9280/32 is een no nonsense trimmer, die uitgerust is met een precisielaser. Door de laser, zie je meteen goed hoe je je baardgrens symmetrisch neerzet en laat je niks aan het toeval over. En zelfs als je hem niet voor je baard gebruikt, kan een laser alsnog handig zijn om bijvoorbeeld je fotolijstjes recht aan de muur te hangen. Met het zoomwiel kun je de juiste lengtestand kiezen en deze wordt ook weergegeven op het display. Het apparaat trimt van 0,4 tot 7 mm, dus voor langere baarden is hij niet echt geschikt. Je krijgt aan de andere kant wel een whopping 33 lengtestanden om uit te kiezen.

Philips BT9280/32 baardtrimmer

Prijs: 79,99 euro

Na je trimsessie zie je er weer helemaal netjes uit en ben je klaar om met je baard de wereld te veroveren. Als je echt de wereld wilt veroveren, moet je aan de andere kant misschien toch je baard er helemaal afhalen. De wetenschap lijkt namelijk aan te tonen dat een gladde kin aantrekkelijker is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste trimmers voor je baard
Sluiten