Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 11 okt 2018

WANT to Have: de vijf beste goedkope beamers

Een beamer is onmisbaar als je wilt genieten van een thuisbioscoop ervaring en in het groot je Netflix series wilt bingen.  Helaas kunnen de dingen toch behoorlijk duur worden en is het soms zelfs goedkoper om voor alles wat je wilt zien naar de bioscoop te gaan. Maar dat is natuurlijk onhandig en in de bios heb je geen Alexa, nog een koelkast vol met je favoriete hapjes en biertjes. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de vijf beste goedkope beamers en dit is waar we op uit zijn gekomen.

LG PH150G

Als eerste op de lijst hebben we de LG PH150G. Het is een compacte beamer, die perfect is om al je Netflix series en films op te kijken. Dankzij de ingebouwde accu kun je hem overal met je mee naartoe nemen en bijvoorbeeld een cinema avond in de tuin houden. Met de beamer krijg je een maximale beelddiagonaal van 100 inch en kun je genieten van HD-beelden. Via je smartphone kun je draadloos beelden streamen, maar er is ook een USB-aansluiting om bijvoorbeeld je laptop aan te sluiten. De beamer heeft wel een relatief laag aantal lumen, namelijk 130, wat betekent dat je kamer wel goed donker moet zijn.

LG PH150G beamer

Prijs: 259 euro

Rif6 Cube

Dan gaan we verder met de Rif6 Cube. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze projector in de vorm van een kubus. We hebben hier weer een compacte beamer te pakken en het apparaat is zelfs maar 5 cm x 5 cm x 5 cm groot. Dankzij de ingebouwde mediaspeler hoef je geen laptop aan te sluiten om je filmpje af te spelen, maar kun je bijvoorbeeld rechtstreeks je harde schijf aansluiten. De projector is goed voor 50 lumen, dus ook hier moet je je kamer goed donker maken om van je projecties te genieten.

Rif6 Cube beamer

Prijs: 289 euro

Owlenz SD50

Als derde hebben we op de lijst de Owlenz SD50. Deze beamer ziet er wat robuuster uit dan de vorige twee en is ook een stukje krachtiger. Het apparaat is goed voor 1500 lumen en geeft je een beeld van maximaal 3,75 meter groot. Dat is behoorlijk wat voor je thuisbioscoop. Verder kun je de HDMI, USB of VGA poort gebruiken om je content naar het apparaat over te brengen. Daarnaast is er ook een SD slot voor je kaartjes.

Owlenz SD50 projector

Prijs: 129 euro

Crenova XPE460

De volgende projector die we voor je hebben is de Crenova XPE460. Dit is een LED-beamer, welke 1200 lumen produceert en goed is voor een mooi groot beeld van maximaal 130 inch. De beste beelden krijg je echter als je gaat voor 80 inch met de projector op een afstand van 2 meter van de muur of het projectiedoek. De beamer zelf is 8 cm x 21 x 15 cm groot en dus wel wat minder compact dan de eerste twee beamers op de lijst. Verder krijg je er een HDMI kabel bij en natuurlijk een afstandsbediening.

Crenova XPE46

Prijs: 139,22 euro

BenQ TW533

We sluiten de lijst af met de BenQ TW533. Deze is wel wat duurder dan de andere projectoren, maar heeft je dan ook net wat meer te bieden. Hij komt met zijn 3300 lumen met behoorlijk wat meer helderheid, waardoor je zelfs in een fel verlichte kamer nog van je series zou kunnen genieten. De maximale projectieafstand is 10 meter en en de maximale beeldgrootte is 300 inch. Het apparaat heeft twee verschillende HDMI poorten, zodat je twee apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten en bijvoorbeeld niet de hele tijd hoeft te switchen tussen je computer en je Playstation.

BenQ TW533 beamer

Natuurlijk zijn er ook beamers die in 4k kwaliteit kunnen projecteren, maar helaas zijn dat niet onze budget modellen. BenQ heeft eerder dit jaar wel eindelijk een betaalbare 4k beamer uitgebracht. Het woord betaalbaar is hier natuurlijk wel relatief.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste goedkope beamers
Sluiten