WANT to Have: de vijf beste routers voor een wifi boost

Als je thuis internet wilt hebben op je smartphone, tablet en computer, heb je naast je modem ook een router nodig. Deze verdeelt namelijk het binnenkomende signaal over de verschillende apparaten. De ene router is echter de andere niet en sommige doen hun werk nu eenmaal beter. Dit zijn vijf van de beste routers op de markt en zorgen ervoor dat je ongestoord kunt internetten op al je apparaten.

Netgear Nighthawk AC1900 R7000

De Netgear Nighthawk serie staat hoog aangeschreven en de AC1900 R7000 is in het bijzonder geweldig voor gamers die uiteraard een snelle internetverbinding nodig hebben. De router geeft je games en streams namelijk voorrang, zodat niemand je kan storen tijdens je gevechten en Netflix sessies.

De router ondersteunt zowel de 2.4 GHz als 5 GHz frequentie en heeft een topsnelheid van 1300 Mbit/s. Als je in een huis met meerdere mensen woont is dat geen enkel probleem, want je kunt tot 15 apparaten aansluiten. Heb je kinderen? Dan kun je die via ouderlijke controle afschermen van allerlei dubieuze sites. Je kunt ook nog een harde schijf aansluiten op de Nighthawk, zodat je overal je bestanden bij je hebt.

Netear Nighthawk AC1900 R7000

Prijs: 135 euro

Asus RT-AC3200

De Asus RT-AC3200 lijkt een beetje uit één van de aanvallende aliens uit Space Invaders, maar is er om je te helpen met je internet. Hij komt met de handige Tri-Band Smart Connect feature, die automatisch de prestaties van je draadloze apparaten optimaliseert. Het apparaat is uitgerust met zes krachtig antennes, waardoor alle aangesloten apparaten snel en stabiel op het internet kunnen. De connectiviteit wordt nog verder versterkt met beamforming-technologie van ASUS AiRadar. Verder kun je er ook je harde schijf op aansluiten en kun je die meteen gebruiken in combinatie met je Apple Time Machine.

ASUS RT-AC3200 router

Prijs: 239 euro

D-Link DIR-868L

De D-Link DIR-868L ziet er weer een stuk anders uit dan je standaard router. De cilindervormige toren verbetert het bereik van je wifi verbinding behoorlijk, zodat je spel niet opeens vertraagt als iemand een serie streamt. De ingebouwde SharePort technologie zorgt ervoor dat je onderweg makkelijk toegang krijg tot je bestanden en afspeellijsten. Uiteraard is het een simultaneous dual-band router en hij is daarbij snel te installeren. De topsnelheid is 1.000 Mbit/s.

D-Link DIR 868L router

Prijs: 91,50 euro

TP-Link Archer C5400

Met de TP-Link Archer C5400 tri-band router behaal je snelheden tot wel 5.334 Mbit/s. Omdat er drie verschillende verbinding zijn, kun je één bijvoorbeeld alleen gebruiken om ongestoord je Netflix series te streamen of om te gamen. Door Smart Connect wordt de snelheid voor elk apparaat geoptimaliseerd, doordat het apparaat zelf het beste beschikbare kanaal voor je uitkiest. De acht antennes zorgen met beamforming technologie ervoor dat je verbinding stabieler is, doordat ze de locatie van je apparaten kunnen detecteren.

TP-Link Archer C5400

Prijs: 269 euro

Netgear Orbi router

De Netgear Orbi RBK50 komt met een behoorlijk prijskaartje, maar is dan wel een topklasse router. De Orbi zorgt ervoor dat je je filmpjes in 4k tot op zolder en in de kelder nog moeiteloos kunt streamen. De router ondersteunt Mu-MIMO, wat ervoor zorgt dat je kunt genieten van een stabielere draadloze verbinding dan je tot nu toe gewend bent. Hij ondersteunt daarbij ook nog eens simultaneous tri-band en zet hiermee drie draadloze netwerken tegelijkertijd op. Standaard krijg je er ook een Orbi Satelliet bij, welke samenwerkt met de router. Ondersteunen je apparaten 5 GHz, dan is de topsnelheid 866 Mbit/s. 5 GHz is echter niet nodig, want ook de 2.4 GHz frequentie wordt ondersteund. Mocht je echt een gigantisch huis hebben, kun je de dekking van de Orbi nog verder uitbreiden met extra stations.

Netgear Orbi

Prijs: 389 euro

Mocht je al een router hebben maar je wifi signaal toch een boost willen geven, kun je gaan voor een wifi repeater. Dit zijn de vijf beste.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste routers voor een wifi boost
Sluiten