WANT to Have: de vijf beste smartwatches

De smartwatch was in het begin eigenlijk meer een gimmick en voegde voor de meeste mensen niet zo gek veel toe. De afgelopen paar jaren zijn smartwatches echter steeds slimmer geworden en nu heb je er ook echt wat aan. Uiteraard is er een behoorlijke collectie om uit te kiezen als je dan maar toch een smartwatch gaat kopen. Bekijk in ieder geval deze vijf, voordat je een keuze maakt.

Apple Watch series 3

De Apple Watch bestaat al wat jaartjes en we zijn nu aangekomen bij de derde serie met WatchOS 4. Tegenwoordig kun je het slimme horloge ook gebruiken om te bellen, zodat je niet altijd maar je smartphone bij je hoeft te hebben.

Op het moment is de Apple Watch waarschijnlijk de meest populaire smartwatch en zeker de meest bekende. Het horloge kan verder tegen water, dus je kunt hem ook lekker omhouden tijdens een dagje surfen.

Apple heeft behoorlijk gesleuteld aan het horloge sinds het eerste model en het belooft wat voor de nieuwe generatie.

Apple Watch

Prijs: vanaf 370,45 euro

Samsung Gear S3 Frontier

Waar Samsung en Apple in de smartphone arena nek aan nek lijken te strijden, is Apple toch de duidelijke winnaar als het gaat om smartwatches. Dat betekent niet dat die van Samung per se minder goed zijn, maar wel minder bekend.

De Samsung Gear S3 Frontier draait niet op Android, zoals je zou verwachten, maar op Samsung’s eigen Tizen platform. Hij ziet eruit als een normaal horloge, maar dan met verborgen extra features.

Als je voor een stijlvolle mannelijkheid gaat, is de Samsung Gear S3 een mooie optie. De Samsung Gear S3 Classic is het overigens ook waard om naar te kijken.

Samsung Gear S3 Frontier

Prijs: 399 euro

LG Watch Style

Ook de LG Watch Style ziet eruit als een normaal horloge en LG heeft extra zijn best gedaan om een elegant model neer te zetten. Het display is rond en daaromheen zit een ring, die je kunt draaien om te navigeren.

Deze smartwatch draait wel op Android en is één van de eerste smartwatches, welke op Android Wear 2.0 draait. Verder vinden we de gebruikelijke dingen, zoals ondersteuning voor Bluetooth en resistentie tegen water.

LG Watch Style smartwatch

Prijs: 155,99 euro

Fitbit Ionic

Het merk Fitbit kennen de meeste mensen als het merk voor sport trackers, maar de Fitbit Ionic kan wel meer dan alleen dat. Je kunt bijvoorbeeld inkomende oproepen opnemen op beëindigen, zodat je niet naar je telefoon hoeft te grijpen.

Je kunt hem echter niet, zoals bij de Apple Watch 3, gebruiken om zelfstandig te bellen zonder je smartphone. Hij houdt je aan de andere kant wel op de hoogte van oproepen, berichten en andere smartphone notificaties.

Fitibit Ionic

 

Prijs: 299 euro

Huawei Watch 2

Naast smartphones maakt Huawei ook smartwatches. De Huawei Watch 2 is een stoer uitziend horloge met een rond display. De smartwatch draait op Android Wear en heeft een IP68 certificering, waardoor het tegen water en stof bestand is.

Er is een klassieke versie een een wat sportiever model, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Met het horloge kun je inkomende oproepen aannemen, maar er is geen poort voor een simkaart zodat je er zelfstandig mee kunt bellen.

Huawei Watch 2

Prijs: 382,95 euro

Het kan natuurlijk zijn dat je smartwatches maar niks vindt en liever gaat voor een normaal horloge. Deze dertien onbekende horlogemerken komen met interessante (normale) horloges, waar je hart sneller van gaat kloppen.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste smartwatches
Sluiten