WANT Bitcoin break: Bitcoin onderuit na mysterieuze transactie

Tech Robert Kroes 22 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Europese financiële markt alweer aan de middag begonnen. Dit na een -helaas in negatieve zin, verrassende ochtend. Wij praten je bij met de actuele prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten. Ook bekijken we waarom de Bitcoin ineens zo zakt en welke gevolgen dat heeft.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt in geschrokken cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 44.111,70 ($ 53.400,60) en dat is 5,98% minder dan gisteren rond deze tijd, maar nog wel fors hoger dan de koers die de Bitcoin afgelopen vrijdag noteerde.

Ook de rest van de cryptomarkt is in een geschrokken correctiemodus. We zien vooral rode cijfers, waarbij opvallend veel dubbele. BinanceCoin (BNB) en UniSwap (UNI) verliezen met respectievelijk -14.44% en -14,03% het meest in 24 uur. Er zijn maar twee positieve cijfers te noteren. Crypto.com (CRO) noteert een winst van liefst 70,03% en ook Ripple (XRP) zwemt tegen de stroom in met een plus van 6,37%. Uiteraard kan je alle live cryptokoersen raadplegen op de site van Tradeincrypto.com.

Waarom daalt de Bitcoin ineens?

De correctiegolf is nog gaande. We gaven vrijdag al aan dat er toenemende volatiliteit kon komen en dat een trading bot dan uitkomst kan bieden. Deze volatiliteit is er inderdaad. In het weekend maakte de Bitcoin een volgende prijsrally en de $ 60.000,- kwam in zicht. Dit viel terug toen Elon Musk op Twitter in gesprek ging met Bitcoin-criticus Peter Schiff. De simpele opmerking dat de prijzen wat hoog leken  waren aanleiding voor investeerders om op de rem te trappen.

Dit sentiment werd versterkt toen er gisteren voor een waarde van ruim 1,5 miljard Bitcoin verplaatst werd naar de ‘over the counter’ trading desk van de Aziatische cryptobeurs OkeX. Dat het bedrag naar een trading account is overgemaakt wil zeggen dat iemand wil gaan verkopen en er dus prijsdruk komt. Daarnaast is een van de meest betrokken accounts bekend als een account dat vaak geassocieerd wordt met witwassen en mining fraude. Sindsdien wacht en af en incasseert men de winst. Wordt een fraudeschandaal bekend? Komt er een coindump of is er iets anders aan de hand?

Wat betekent deze koersval?

Ondanks dat het om een fikse dip en dito schokgolf gaat is er volgens analisten niet veel aan de hand. Met de correctie sluit men een CME-koersgat en dat is gebruikelijk. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven eerder een achtergrondartikel over het CME-koersgat. Daarnaast gaat het gerucht dat een grote speler onder institutionele beleggers over the counter Bitcoin inkost. De wildste geruchten spreken over MicroStrategy, dat de investering op 1 maart zou aankondigen. Nu is dit ‘slechts’ een gerucht op Twitter, maar het valt niet uit te sluiten. De Bitcoin wordt op dagelijkse basis nog steeds meer gekocht dan gemined en de reserves van beurzen lopen faliekant terug. Er lijkt dus wel sprake van een correctie die pittig(er) kan worden, maar het bullish patroon wordt daarmee vooralsnog niet verbroken.

Wij blijven de ontwikkelingen natuurlijk volgen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen