Want Bitcoin break: koers stijgt, waarom deze rally nog sterker is en wordt

Tech Robert Kroes 19 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is ook de laatste handelsdag van de week in Amerika voorbij. Wij leggen voor het weekend de actuele prijs van Bitcoin en andere cryptomunten vast. Daarnaast bekijken wij wat deze rally anders maakt en bekijken we hoeveel beleggers uit andere markten overstappen.

We beginnen uiteraard bij de actuele prijzen.

Bitcoin stijgt weer, markt wisselt

Vandaag zagen we na sluiting van de Europese markten nog een verlies voor de Bitcoin, maar op dit moment noteert de Bitcoin een koers van EUR  ($ 58.566,40) en dat is 1,24% hoger dan gisteravond, maar lager dan vanmiddag.

Ook de markt voor de andere cryptomunten uit de top 25 is iets minder negatief dan vanmiddag. Er worden nog wel verliezen geleden, maar Cosmos (ATOM) is met -2,02 % de zwaarste verliezer, dus de schade valt mee. Er zijn veel winnaars te noteren. Grootste stijger is Uniswap (UNI), dan 12,29% winst in 24 uur noteert. Je kunt op de website van Tradeincrypto.com altijd de live cryptoprijzen bekijken.

Wat maakt deze Bitcoin rally anders dan eerdere rally’s?

Nu de Bitcoin weer volatiel is en er regelmatig koersrecords vallen trekken sommige mensen de vergelijking met eerdere rally’s. Dat kan, maar als je die vergelijking daadwerkelijk maakt blijkt dat deze rally anders is dan de eerdere rally’s. Deze rally is namelijk veel sterker bullish.

Zo is het aantal adressen dat tussen 1.000 en 10.000 BTC hodlt veel lager dan tijdens de eerdere koerspieken, terwijl het aantal adressen voor hodl van 100 tot 1.000 Bitcoin juist erg hoog is.

Zo is de markt veel meer liquide en stromen er nu veel institutionele beleggers toe. Daarbij loopt de leverage, evenals de vraag naar Bitcoin nog steeds op. Als laatste argument ziet men dat er geen toenemend aanbod komt, hetgeen betekent dat beleggers vertrouwen houden. Toen tijdens de laatste grote rally in 2017 vergelijkbare cijfers op het bord stonden groeiden de prijs in de maanden nadien met een factor 4,4 en deze rally is sterker, dus als de analogie klopt komt de koers in de komende maanden dicht bij de eerder voorspelde $ 275.000,-.

Komt de volgende prijsstijging eraan?

Zoals altijd is er sprake van oorzaken en aanleidingen en dat geldt ook voor prijsstijgingen van de Bitcoin. De mogelijke oorzaak zien we in bovenstaande technische analyse. Nieuws dat na beurs bekend gemaakt werd in Amerika zou wel eens de aanleiding tot een volgende koerssprint kunnen geven.

De Amerikaanse toezichthouders zijn door de benoemingen van Joe Biden een stuk meer crypto-minded. Daarom verwachten insiders dat nog dit jaar de eerste Bitcoin ETF op de markt komt. Zo’n ETF (Exchange traded fund) zorgt ervoor dat het volatiliteitsrisico in de handel van cryptomunten sterk gedempt wordt. Men is al jaren bezig om van Amerikaanse toezichthouders vergunning te krijgen en nu lijkt dat te gaan lukken. Als de goedkeuring komt zal dit zeker tot koersstijgingen leiden aangezien Bitcoin en crypto beleggen dan ineens veel interessanter wordt voor beleggers die meer risicomijdend zijn. Uiteraard een ontwikkeling om te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen