Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 14: onze analyses

Zoals elke zaterdag blikken we in de WANT koersverwachting vooruit naar de week die voor ons ligt. We analyseren de ontwikkelingen in de prijs van de Bitcoin en analyseren de te verwachten prijzen voor de top 25 cryptomunten van de komende week. Ook kijken we terug op onze analyse van vorige week. In hoeverre kwamen onze analyses uit? Deze week kijken we vooruit naar de koersverwachting voor week 14.

Als eerste bekijken we de koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 14 op basis van de actuele prijs en de koersverwachting van week 13. Daarna kijken we terug naar de afgelopen week voor de Altcoins en delen we onze koersverwachting voor de top 25 cryptomunten.

De ontwikkeling van de Bitcoin prijs in week 13 en actuele prijs

De afgelopen week stond voor de Bitcoin in het teken van de psychologische grens van $ 60.000,-. De munt probeerde diverse malen zonder succes deze barrière te overwinnen. Steeds volgde er een afwijzing, waarbij we zelfs een heuse flash crash zagen.

Aan het begin van de week presteerde de Bitcoin beter dan we vooraf verwachtten omdat het CME-gat dat vorig weekend ontstond niet werd ingelopen. Daarnaast verwachtten we een licht positieve week voor de grootste cryptomunt.

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.496,05 ($ 59.588,-) en dat is op 0,03% na exact dezelfde prijs als gisterenmiddag. Het weekresultaat is met een koersstijging van 3,10 % inderdaad licht positief. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag, dus ook in het Paasweekend de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten bekijken.

Uiteraard is de vraag of we dit positieve patroon volgende week ook kunnen verwachten.

Onze koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 14

We zagen gisteravond al dat de Bitcoin door haar worsteling met de $ 60.000,- in steeds smallere Bollinger bands handelt. Daarmee is een uitbraak van de koers aanstaande.

Of deze uitbraak positief of negatief zal zijn is de vraag die veel analisten bezig houdt. Vooralsnog wijzen de technische analyses en trendanalyses beide op een bullish uitbraak. Of deze doorloopt in een bull-rally is afhankelijk van de vraag hoe snel de munt een nieuw koersrecord weet te breken. Ervan uitgaande dat we dit scenario kunnen volgen is de voorlopige piekinschatting $ 67.000,-.

Daar staat tegenover dat er een fikse correctie wacht als de Bitcoin blijft botsen op de psychologische grens van $ 60.000,- of op het koersrecord, dat daar niet ver vanaf ligt. Een correctie van 25% sluiten analisten niet uit.

Hoewel wij dus een bullish scenario voorzien kan het geen kwaad om voorzorgen te nemen die gebruikelijk zijn in een onzekere markt. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven hierover eerder een aantal tips.

De prijs van de top 12 cryptomunten in week 12 en actuele stand van zaken

Op het moment van schrijven zien we een positieve cryptomarkt. In het overzicht van live cryptoprijzen zien we diverse cryptomunten in de top 25 die hun dagwinst in dubbele cijfers kunnen noteren. Ook zijn er enkele verliezers, maar alleen Filecoin (FILE) maakt het echt bont met een verlies van 10,88% in 24 uur.

Als we naar de weekresultaten kijken zien we ook hier een gematigd positieve cryptoweek die achter ons ligt. Op de stable coins na schrijft van de top 25 cryptomunten alleen Theta Network (THETA) met een verlies van 4,78% een negatief weekresultaat.

Uiteraard bekijken we ook de resultaten van de vijf cryptomunten met het sterkste koopadvies. Wij zetten deze munten met het weekresultaat op een rij:

  • Ripple (XRP) + 11,14%
  • Theta Network (THETA) – 4,78%
  • Filecoin (FILE) + 36,07%
  • VeChain (VET) + 3,76%
  • Tron (TRX) + 56,95%

Daarmee bleken de koopadviezen op één uitzondering na inderdaad voor mooie rendementen te zorgen. Ook opvallend is dat de rendementen van deze cryptomunten (op Filecoin na) hoger liggen dan die van de Bitcoin.

Ook waren er twee verkoopadviezen, namelijk voor Dogecoin (DOGE) en Cosmos (ATOM). Wij maakten met Dogecoin het voorbehoud van een twitterende Elon Musk en dat voorbehoud hadden wij goed ingeschat. Dankzij zijn tweets dat hij Dogecoin (DOGE) letterlijk en figuurlijk naar de maan zou brengen wist de munt namelijk 8,6% koerswinst te behalen. Cosmos (ATOM) presteerde goed tegen de verwachting in. Waar een verlies te voorzien was boekte men een resultaat van + 5,87%.

Onze prijsverwachting van de top 25 cryptomunten voor week 14

Er is nog steeds een fikse correlatie tussen Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Daarmee verwachten wij dat de trendbreuk die voor Bitcoin verwacht wordt de koersen van de Altcoins in dezelfde richting meeneemt. Daarbij geven alle trendanalyses voor de top 25 cryptomunten (de stable coins buiten beschouwing gelaten) zonder uitzondering een sterk koopsignaal. De technische analyses zijn voorzichter. Deze bestaan voor de top 25 cryptomunten uitsluitend uit het merendeel neutrale signalen en een aantal verkoopsignalen.

Hiervan lijkt de verkooptendens voor EOS (EOS) het meest serieus. Deze steeg vorige week sterk in waarde (+ 44,84%) en daarmee ligt een correctie voor de hand.

Onze Paasagenda

Vandaag genieten we van het weekend en dat geldt morgen op eerste Paasdag ook. Maandag (Tweede Paasdag) zijn de financiële markten in Nederland gesloten, maar is de markt in Amerika wel open. Daarom brengen we, als er geen bijzonderheden gebeuren, maandagavond een update na de Amerikaanse handelsdag. Voor nu vrolijk Pasen en veel plezier.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!