Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 dec 2020

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt licht maar blijft historisch goed presteren

Op de Europese financiële markten is het weer lunchtijd. Voor ons een mooi moment om de stand van de Bitcoin en andere cryptomunten te analyseren. Ook kijken we naar hoe de Bitcoin historisch goed presteert en een volgende stap in de betrokkenheid van institutionele beleggers bij de belangrijkste cryptomunt.

We beginnen zoals gebruikelijk met een overzicht van de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin daalt licht in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 15.564,21 ($ 18.854,83) en dat is 0,69% lager dan gisteren. Ook zien we dat de koers iets lager ligt dan tijdens de lunch update van afgelopen vrijdag. De rest van de cryptomarkt is negatiever gestemd. Grootste daler is NEM (XEM), dat met 12,16% fiks inlevert na de goede prestaties van vorige week. Overigens zijn niet alle munten negatief. De VeChain (VET) en OKB (OKB) presteren ieder goed met een rendement van 3,33%. Uiteraard kun je de live koersen zelf ook bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Bitcoin presteert historisch goed

Met een pessimistische blik kun je stellen dat de Bitcoin sinds het record van vorige week $ 1.000,- verloren heeft, maar daarmee doen we de koersstijging van 50% die we in november zagen tekort. Ook in vergelijking met het verleden blijkt de grootste cryptomunt nog op koers te liggen om volgend jaar recordwaardes te noteren waar de huidige stand bij verbleekt. De Nederlandse analist Plan B laat in een vergelijking zien dat het koerspatroon van de Bitcoin nu te vergelijken is met het patroon dat de koers eind 2016 en begin 2017 noteerde toen het een aanloop nam naar wat later een nieuwe recordrally zo worden. Zijn conclusie, dat de Bitcoin conform zijn stock-to-flow model op weg is naar een koers van minimaal $ 55.000,- tot $ 100.000,- per eind 2021, ligt dan ook voor de hand.

Institutionele beleggers gaan een stap verder in participatie

Een van de factoren voor de sterke stijging van de Bitcoin was het feit dat veel institutionele beleggers een deel van hun vermogen durven te investeren in BTC. Een van hen, MicroStrategy, gaat nu een stap verder. Zij wil namelijk na een investering van eigen vermogen in de grootste cryptomunt ook actief in de Bitcoin gaan beleggen. Hiertoe willen zij via converteerbare obligaties een vermogen aantrekken van $ 400 miljoen. Dit blijkt uit een aanvraag die zij bij de Amerikaanse financieel toezichthouder SEC hebben gedaan. Indien die toestemming verleend wordt zal dit ongetwijfeld voor meer bullish invloed op de koers zorgen. Wij blijven het uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt licht maar blijft historisch goed presteren
Sluiten