Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 jan 2021

WANT Bitcoin lunch: koersexplosie Bitcoin en Dogecoin door Elon Musk

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten en Elon Musk zorgde voor beleggers in Bitcoin en Dogecoin (DOGE) voor een verrassend smakelijke lunch. Uiteraard bekijken wij hoe hij eigenhandig de cryptomarkt op hol bracht. Daarnaast bekijken we de actuele prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten.

We beginnen zoals gewoonlijk met de actuele prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin en Dogecoin schieten omhoog in overwegend positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 30.514,27 ($ 36.908,24) en dat is liefst 15,76% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Ook de andere cryptomunten tonen een overwegend positief resultaat. Grootste uitschieter is, zoals verwacht, de Dogecoin (DOGE), die 224,33% stijging noteert. Ook hier komen we later uitgebreid op terug. Naast alle positiviteit zijn er nog enkele rode cijfers te noteren. In het live crypto-overzicht van Tradeincrypto.com zien we dat ChainLink (LINK) met een verlies van 1,71% momenteel het slechtst presteert.

Elon Musk zorgt voor bull-rally Bitcoin

De plotselinge bull-rally van de Bitcoin is direct toe te schrijven aan Elon Musk. Hij plaatste op Twitter het BTC-symbool in zijn biografie. Hieronder een screenshot van zijn huidige profiel. Ook zijn laatste Tweet wordt door insiders zo geïnterpreteerd dat hij aan Bitcoin refereert. De markt reageerde direct en stuwt de BTC weer omhoog. De verwachting is dat Musk privé of via zijn bedrijven gaat investeren of heeft geïnvesteerd in BTC. Uiteraard zijn insiders momenteel op zoek naar een bewijs. Ook wordt Musk via Twitter bestookt met vragen om toelichting. De kans is groot dat als Musk inderdaad plannen heeft om te investeren, de koers verder op zal lopen.

Inmiddels zijn zowel #Bitcoin als #Dogecoin trending topics op Twitter. Hieronder zie je een screenshot van het huidige Twitter-profiel van Elon Musk met de laatste cryptische Tweet.

Elon Musk Bitcoin Twittter
Elon Musk zet Bitcoin in Twitterprofiel

Ook Dogecoin (DOGE) bullish door Elon Musk

Amerika is in de ban van de ‘Wall Street Bets’ groep. Deze Reddit community zorgt in Amerika voor opschudding omdat zij massaal beleggen en daarmee ingaan tegen de grote hedge fondsen. Nadat de voorzitter van de Wall Street Bets group zich in een tweet afvroeg of de Dogecoin (DOGE) ooit op een dollar had gestaan begonnen de investeringen direct toe te nemen. Eerst steeg de koers met 40% en later zelfs met 200%. Daarmee werd de koersstijging van Dogecoin opgemerkt door veel investeerders. Ook Elon Musk, die bekend staat als enthousiasteling voor de munt die ooit als grap is opgezet, tweette over de situatie en dit zorgde voor nog meer interesse. Het gevolg was een koersrecord op $ 0,087. Inmiddels neemt de druk daar iets af en noteert de munt $ 0,0487, maar het is niet uit te sluiten dat de Wall Street Bets groep zich ermee blijft bemoeien.

Wat zijn de gevolgen van deze koersexplosies

De koersexplosies van Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) maken nogal wat los. Bij de Dogecoin zorgde deze beweging voor een liquidatie van long- en short posities ter waarde van liefst $ 300 miljoen. Daarmee verviel er voor ruim $ 30 miljoen meer dan voor Bitcoin. Vraag is of deze ontwikkeling doorzet, aangezien de koers weer daalt en er geen intrinsieke gevolgen aan de koersstijging zijn verbonden. Tenzij er nieuwe ‘pumps’ komen zal de interesse naar verwachting weer afnemen.

Voor de Bitcoin zijn de gevolgen mogelijk veel structureler. Door de plotselinge koersexplosie werden veel shortposities geliquideerd voordat ze vandaag expireren. Daarmee is de impact van de expiratie veel positiever dan gedacht. Ook is van belang wat Elon Musk nu verder gaat doen. Sowieso is zijn uitgesproken steun een boost voor het vertrouwen in de grootste cryptomunt. Wanneer blijkt dat hij heeft geïnvesteerd of gaat investeren in Bitcoin zal dit de prijs verder opdrijven en nog meer vertrouwen kweken bij institutionele beleggers en particulieren die op een verdere koerssprong hopen.

Uiteraard is in zo’n roerige periode extra eigen onderzoek nodig en is het des te belangrijker om eigen onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: koersexplosie Bitcoin en Dogecoin door Elon Musk
Sluiten