Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 feb 2021

WANT Bitcoin lunch: zorgt Grayscale voor stijging? Let op deze fouten

Het is weer lunchtijd en dus tijd om de Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten op een rij te zetten. Daarnaast bekijken Bitcoin-nieuws van Grayscale dat wellicht een kans biedt voor investeerders en delen we 5 beginnersfouten die beleggers in Bitcoin maken.

We beginnen met de huidige prijs van de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt, maar let op de dump

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 28.805,20 ($ 34.757,26) en dat is 2,38% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren. De twee cryptomunten die vorige week en gisteren gepumpt werden zijn klaarblijkelijk over de hype heen. Dogecoin (DOGE) verliest 16,09% en Ripple (XRP) zelfs 34,11%. Verder zien we een cryptobeurs die over het algemeen positief is. Cardano (ADA) verdient het meest met 21,57$% rendement in 24 uur, maar in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com zien we dat er meer munten met winst in dubbele cijfers zijn. Toch zijn er ook verliezers. Na de twee eerder genoemde munten noteert DeFi-coin Synthetix Network Token (SNX) het grootste verlies met – 3,94%.

Gaat Grayscale de prijs van Bitcoin weer opdrijven?

Grayscale is een investeringsfonds voor institutionele beleggers in Bitcoin. Zij mogen op grond van Amerikaanse wetten niet zonder toestemming in cryptomunten zoals BTC handelen. De constructie is dat Grayscale de Bitcoin (en steeds meer andere cryptomunten) opkoopt en in een fonds parkeert. De institutionele beleggers kopen vervolgens aandelen in het fonds, hetgeen toegestaan is. Zo kunnen zij alsnog legaal profiteren van het rendement in Bitcoin. Grayscale ontvangt hiervoor een fee en regelt ook administratieve zaken. Een van die zaken is distributie van het aandelenkapitaal van een trust. Deze aandelen zijn geblokkeerd en vervallen in tranches.

Analisten deden onderzoek naar een mogelijk verband tussen het vervallen van die aandelen en de koers van de Bitcoin. Dit blijkt er inderdaad te zijn. Naar mate een periode van lock van aandelen langer duurt daalt de kooppremie die Grayscale rekent. Deze bedraagt momenteel ongeveer $ 6,50, maar bedroeg ook wel eens $ 40,-.

Morgen wordt er een nieuwe set aandelen ontsloten. Bij het ontsluiten schieten de prijzen omhoog omdat investeerders vaak hun winst weer investeren. Daardoor stijgen de prijzen van de Bitcoin en van de kooppremie, waardoor de animo terugloopt. Deze beweging bleek de laatste 9 maal een juiste voorspelling van de prijstendens te bevatten. Hoewel de on-chain metrics anders doen vermoeden, zou dus morgen de volgende price-pump plaats gaan vinden en zou het patroon voor de 10de keer bevestigd worden. We zijn benieuwd.

Deze beginnersfouten maken investeerders in Bitcoin

Hoewel zo’n vooruitzicht van een aangekondigde prijsstijging een transactie uitlokt, blijft het verstandig om te handelen vanuit ratio en op basis van eigen onderzoek. Het handelen vanuit emotie en op basis van incidentele geruchten zijn twee van de veel gemaakte fouten door beginnende investeerders in Bitcoin. Daarnaast blijkt men ook wel in Bitcoin te investeren zonder te weten of dit wel de juiste investering is om hun beleggingsdoel te halen. Ook schijnen beginners te gemakkelijk hun wallet-adres in te geven. Hierdoor bevestigen ze transacties met typefouten in de wallets waardoor ze hun Bitcoin verliezen. Uiteraard onnodig om te melden dat je deze beginnersfouten beter kunt vermijden. Wij blijven de markt uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: zorgt Grayscale voor stijging? Let op deze fouten
Sluiten