Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 15 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT No Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt + gekte rondom Ethereum (ETH)

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Een mooi moment om de stand voor Bitcoin en andere cryptomunten op te maken. Daarnaast bekijken we in deze No Bitcoin lunch de gekte rondom Ethereum (ETH), wat is er gaande en wat kunnen we verwachten.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin stijgt weer, cryptomarkt vooral positief

Na de correctie van begin deze week zagen we woensdag al dat de Bitcoin herstelde. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 31.675,85 ($ 38.438,27) en dat is 0,54% hoger dan gisteren rond deze tijd en derhalve een fikse stijging ten opzichte van afgelopen woensdag. Ook de rest van de top 25 cryptomunten schrijft over het algemeen positieve koersen. Sterkste stijger is de Cosmos (ATOM) met een plus van 23,92% in de afgelopen 24 uur, maar ook Aave (AAVE), Chainlink (LINK) en Polkadot (DOT) schrijven hun winst in dubbele cijfers. Ondanks die positiviteit zien we veel negatieve weekkoersen en enige rode cijfers in de dagkoersen. Grootste daler is Synthetix Network Token (SNX), dat 6 % verliest ten opzichte van gisteren. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag de live cryptokoersen blijven volgen.

Gekte rondom Ethereum (ETH) leidt tot whales-run

Naast de Bitcoin is Ethereum (ETH) het jaar bijzonder sterk begonnen. Ook gisteren en vandaag is er weer sprake van een rally. Deze heeft de koers inmiddels door $ 1.200,- gedrukt. De whales hebben in een paar dagen tijd voor 3 miljard dollar aan Ethereum (ETH) aangekocht. Daarmee is de voorraad van de cryptomunt op de diverse beurzen met 20% gedaald. Het is daarmee duidelijk dat beleggers op nieuwe koersrecords rekenen. De koersdoelen op lange termijn rondom Ethereum (ETH) liegen er dan ook niet om. Men verwacht dat het koersrecord ($ 1.432,88, gevestigd op 13 januari 2018) snel zal breken. Op lange termijn ziet men zelfs koersdoelen tot 5, 10 en zelfs $ 20.000,-. Dit heeft vooral te maken met de ontwikkelingen op het gebied van DeFi.

Overigens was er sprake van dat er op beurzen schaarste aan Ethereum (ETH) zou ontstaan, maar dit is inmiddels door factcheckers als onwaar bestempeld. Ondanks de sterke vraag verloopt de liquiditeit normaal, aldus Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft.

Wat kunnen we van de koers van Ethereum (ETH) verwachten?

Nu de koers van de één na grootste cryptomunt boven $ 1.200,- is gekomen lijkt de groei wat minder snel voort te gaan. Dit is gezond, want dat voorkomt oververhitting van de markt voor de cryptomunt. Aan de andere kant is het zeer belangrijk voor de huidige bull-rally dat de munt boven $ 1.200,- blijft. Als dit lukt lijkt er relatief veel ruimte om door te stijgen richting $ 1.300,-. Deze weerstand is dan weer het enige serieuze obstakel om richting $ 1.400,- en daarmee het koersrecord te gaan.

Mocht de munt support op $ 1.200,- verliezen ligt een sterkere correctie van Ethereum (ETH) voor de hand en dreigt een daling richting vorige handelsniveaus tussen $ 1.100,- en $ 1.000,-. Er is dus genoeg te volgen rondom de runner-up van de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!