Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin update: prijs daalt, maar bullish vooruitzicht

Inmiddels is de eerste handelsdag in Amerika weer voorbij. Wij bekijken uiteraard de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de reden van de prijsdaling van vandaag. Ook bekijken we welke bullish factoren een kentering kunnen veroorzaken.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live cryptoprijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Inmiddels noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.231,04 ($ 45.165,87). Dit is 0,24% lager dan gisteravond, maar hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting van vanmorgen.

Ook de top 25 cryptomunten schrijven over het algemeen negatieve resultaten. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Grootste stijger is Cosmos (ATOM), dat + 9,01% noteert, maar het aantal negatieve resultaten is ver in de meerderheid. De grootste daler is Cardano (ADA), dat 6,02% verliest.

Waarom daalt de Bitcoin (en cryptomarkt)?

De prijsdaling lijkt vooral te maken te hebben met aangekondigde belastingplannen in Amerika. De plannen zijn om de inkomsten uit cryptomunten onder een andere box te laten vallen. Het voert wat ver om hier het hele belastingvraagstuk te behandelen, maar het komt erop neer de aftrek voor kapitaalverlies door beleggingen op korte termijn komt te vervallen. Dit betekent dus dat er meer belasting betaald moet worden. Ook is men bang dat deze belasting een voorloper is van uitgebreidere regelgeving. De uitnodiging van de SEC aan de crypto-industrie om daarover te komen praten lijkt dit vermoeden te onderstrepen.

Toch zijn er bullish indicatoren die op een kentering duiden

Ondanks de volatiliteit lijkt er nog veel vertrouwen te zijn in de Bitcoin. Zo maakte MicroStrategy bekend dat zij nog meer Bitcoin heeft gekocht.

Gezien de gemiddelde inkoopprijs van de portefeuille (van $ 27.713,-) legt deze strategie het bedrijf geen windeieren. Ook doet de aankoop de geruchten over een op handen zijnde verkoop van het Bitcoin-belang verstommen.

Ook andere indicatoren duiden erop dat er een bullish uitbraak kan volgen. Zo zien we dat de premie voor derivaten oploopt naar 8 %. Dit is een teken van een gezonde markt. Ook duidt data erop dat investeerders in futures nog steeds neutraal tot bullish zijn.

Daarnaast zien we dat de Bitcoin reserve op de beurzen in 3 jaar niet zo laag geweest is. Tot slot zien we dat steeds meer investeerders hun Bitcoin van de beurzen halen. De vraag is of zij deze direct verkopen of vast houden in de verwachting dat de Bitcoin prijs zal stijgen. In de regel worden deze signalen echter als bullish opgevat. We zijn dus zeer benieuwd hoe de ontwikkelingen in de loop van de week zullen zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!