WANT Chat: The Lego Backpacker, die de wereld rondreist met LEGO

De een droomt ervan om profvoetballer te worden, de ander wil graag mensen helpen als chirurg. Maar stiekem dromen we allemaal van het leven van Tom Parson, een 33-jarige Nieuw-Zeelander die met LEGO de wereld rondreist.

We zijn fan van zijn meesterlijke Instagram-account, want wat is er nou leuker dan reizen en met LEGO spelen? Hier wilden we meer over weten, dus namen we contact met hem op voor een klein interview.

Hallo, wie is de man achter The Lego Backpacker?

Mijn naam is Tom, ik ben 33 jaar en kom uit Nieuw-Zeeland. Na twee jaar de wereld rondgereisd te hebben, leef ik tijdelijk weer even in mijn thuisland.

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

Hoe kwam je op het idee van The Lego Backpacker?

Toen ik had besloten om op wereldreis te gaan, dacht ik na over een Instagramaccount, zodat mijn vrienden en familie me konden volgen. Maar ik ben geen fan van selfies en wilde iets anders doen dan al die andere backpackers. Ik ben altijd een fan van LEGO geweest, dus leek het me een leuk idee om een met een LEGO-poppetje een miniversie van mezelf uit te beelden.

Hoe ga je te werk?

Voordat ik ergens naartoe ga, doe ik onderzoek naar de locatie. Ik ga op zoek naar interessante feiten, de geschiedenis van een locatie en oriëntatiepunten. Dit helpt meestal bij het beslissen van waar een foto gemaakt moet worden en welke LEGO ik nodig heb.

En hoe kom je altijd aan die unieke LEGO-stukjes?

Om een misverstand uit de weg te helpen: ik word niet gesponsord door LEGO. Voor de juiste stukjes haal ik vaak delen uit grotere sets. Bijna overal is wel LEGO te koop. Ook maak ik regelmatig gebruik van de website Bricklink. Daar kun je losse stukjes bestellen.

Zo wist ik al drie weken dat ik een ballontocht ging maken in Dubai. Daarvoor heb ik toen enkele luchtballon van LEGO besteld. Tijdens de ballonvlucht heb ik die met een poppetje omhoog gegooid. Het resultaat is fantastisch.

Je bent op veel plekken geweest. Wat vond je de mooiste bestemming?

Noorwegen. Dit land heeft zo veel natuurlijke schoonheid, ongelooflijk. Ik ben in zes dagen tijd van zuid naar noord gereden en heb er twee keer het noorderlicht gezien.

Wat jouw persoonlijke top 3 foto’s?

Op nummer 1 staat de Wanaka Tree in Nieuw-Zeeland. Dit shot straal zoveel rust uit, maar wat niemand weet, is dat er nog minimaal vijftig fotografen achter me stonden.

lego backpacker, wanaka tree, interview

Op nummer 2 staat de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods in Moskou. Een prachtige kleurcompositie op de foto en ik was sowieso al onder de indruk van het gebouw. Daarnaast heeft het een prachtige geschiedenis.

lego backpacker, wanaka tree, interview

Op nummer 3 staat de ballontocht in Dubai. Om in de ballon te komen moesten we rennen en springen en me mochten geen bagage mee. Dus heb ik de LEGO-ballon onder mijn shirt gestopt, die wonderwel heel bleef. Niet lang daarna kreeg ik de mooiste zonsopgang te zien die ik ooit heb meegemaakt. (Deze foto staat een aantal vragen terug afgebeeld)

Is The Lego Backpacker een fulltime ‘baan’?

Nee, ik heb ook nog een andere baan. Ik ben van mening dat het goed is om niet altijd op reis te zijn. Een thuisbasis is belangrijk. En reizen moet bijzonder blijven.

Wat is voor jou de essentie van reizen?

We leven met heel veel mensen op een kleine planeet. Reizen is de manier om andere culturen, architectuur, eten en natuur leer te begrijpen. Reizen laat ook zien welke kansen er zijn in de wereld, hoe creatief mensen omgaan met weinige middelen en hoe bijzonder de natuur is.

The Lego Backpacker heeft 26k volgers op Instagram. Bekijk hier al zijn foto’s.

Hello Amsterdam! Something smells funny… ? ? Amsterdam, Netherlands If you're in Amsterdam and want to check out the famous letters landmark, make sure you come early on the morning! I came at 7am just before a whole tour bus arrived! #lego #legobackpacking #netherlands #amsterdam #iamsterdam #sunrise #bigletters #toyphotography #tourist #TLPlegotraveller #brickcentral #ineedcoffee #amsterdamworld #bestofamsterdam #travelgram #igtravel #backpacker #ig_europe

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

That's better!! ? ? . . ? Manu Point, Raglan . . The coolest thing about Manu bay is you can walk/trip out on the rocks and jump into the break then ride the wave, then do it all again! ☺ ? #nzmustdo #surfbreak #surfer #summer #raglan #nzmustdo #purenewzealand #lego #lego_hub #kiwilife #surflife

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

Wow that's pretty.. Hang on, is he gonna jump??! ?Owharoa Falls, Waikato, New Zealand If your in the area make sure you check out the karangahake gorge, I didn't have much time to take more photos but there are awesome walks and bike tracks. It's an old retired gold mining area and its absolutely stunning to explore. #waterfall #yesihadtomuchchocolateanddidntdoanotherphoto #howmanywaterfallsarethereinnz #owharoafalls #karangahakegorge #lego #adventure #cute

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

A big thank you @abcthechew for letting me on the show today! It was great meeting you all and I now am really hungry! ? ?ABC Studios, New York, USA #thelegobackpacker #abcthechew #food #lookmomimontv #abc #newyork #sohappyrightnow #thechew

A post shared by ?The Lego Backpacker? (@thelegobackpacker) on

Reageer op artikel:
WANT Chat: The Lego Backpacker, die de wereld rondreist met LEGO
Sluiten