Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 17 juli 2018

WANT to Have: de vijf beste combimagnetrons

Als er een hemel bestaat, weten we zeker dat de bedenker van de magnetron zich nu daar moet bevinden. Hij heeft dusdanig veel mensen gelukkig gemaakt, dat het toch niet anders kan? Van ons krijgt hij in ieder geval behoorlijk wat punten voor zijn ” liefdadigheidswerk”. Wil je snel iets opwarmen? Magnetron. Heb je geen tijd om te koken? Magnetron. Een combimagnetron is al helemaal geniaal, want die kun je ook nog eens gebruiken als oventje en grill. Dit zijn de vijf beste combimagnetrons om een kans te geven in je keuken. 

Samsung MC28M6055CK

Met de Samsung MC28M6055CK, kun je niet alleen even iets opwarmen, maar je kunt hem ook gebruiken om te bakken, grillen en zelfs frituren. Dankzij de HotBlast technologie gaat dat allemaal ook een stuk sneller dan bij je standaard combimagnetron. Deze zorgt ervoor dat een krachtige stroom lucht rechtstreeks tegen het eten aan wordt geblazen, zodat het snel gelijkmatig gaar wordt met een krokant korstje. De SlimFry technologie zorgt er weer voor dat je maar een druppeltje olie nodig hebt om je gerechten knapperig te maken, waardoor de combimagnetron ook meteen een soort airfryer is. Het magnetronvermogen in 2900 watt en de inhoud 28 liter.

combimagnetron Samsung MC28M6055CK

Prijs: 216 euro

Sharp R-931 INW

Het magnetronvermogen van de Sharp R-931 INW is met 900 watt een stukje lager dan dat van de Samsung magnetron, maar aan de andere kant is de inhoud met 40 liter weer een stuk groter. Het apparaat komt met 18 verschillende kookprogramma’s, die je helpen met het voorbereiden van je maaltijden. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven om wat voor voedsel het gaat en hoeveel het weegt. De magnetron bepaalt vervolgens zelf welke kookmethode wordt gebruikt en hoe lang het koken duurt.

Sharp R-931INW

Prijs 289 euro

Inventum MN305C

De Inventum MN305C is wat vriendelijker geprijsd dan de bovenstaande magnetrons en komt met een magnetronvermogen van 900 watt en een grillvermogen van maximaal 1100 watt. Hier vinden we 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s en 5 magnetronstanden. Om het apparaat te bedienen gebruik je een handige draaiknop en verschillende druktoetsen. De inhoud is verder 30 liter en er is een kinderslot, zodat de kleintjes niet zomaar aan de haal kunnen met gevaarlijk heet eten.

Inventum MN305C

Prijs: 128,99 euro

Severin MW 9675

De Severin MW 9675 komt met een nog lager prijskaartje dan het Inventum model en kun je zien als de “budget” optie op de lijst. Natuurlijk zou het nog goedkoper kunnen, maar het Severin model levert wel kwaliteit en is perfect voor een wat kleiner huishouden. Het magnetronvermogen is 800 watt en de inhoud 23 liter. Zoals je ziet is dat wat minder dan bij de andere magnetrons, maar daarom betaal je ook een stuk minder. Verder zijn er 10 automatische kookprogramma’s en 5 magnetronstanden om je maaltijden voor te bereiden.

Severin MW 9675

Prijs: 89 euro

LG MJ3965BIB combimagnetron

We sluiten de lijst af met de LG MJ3965BIB combimagnetron. Hier krijgen we een inhoud van 39 liter een een magnetronvermogen van 1100 watt. De magnetron zou je gerechten gelijkmatig verwarmen en dankzij de Smart Inverter technologie heb je een dusdanig nauwkeurige controle over de temperatuur, dat je zelfs gerechten kunt maken die eerder niet mogelijk waren met een combimagnetron. Ook het ontdooien gebeurt gelijkmatig, zodat je kipfilet bijvoorbeeld niet meer aan de ene kant koud en aan de andere kant al half gaar is. Met de antibacteriële EasyClean coating is de magnetron ook weer snel schoon en zouden 99,99 procent van de schadelijke bacteriën geëlimineerd worden.

LG MJ3965BIB

Prijs: 199 euro

Hoewel magnetrons van zichzelf al handig zijn, kunnen ze natuurlijk altijd nog net wat handiger worden. Met deze magnetron hacks wordt je leven nog een stukje makkelijker.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste combimagnetrons
Sluiten