WANT Crypto update: deze 5 cryptomunten worden naast Bitcoin getipt…

Tech Robert Kroes 15 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is ook de eerste handelsdag op de Amerikaanse cryptobeurzen bijna ten einde. Wij bekijken de prijs van Bitcoin en andere cryptomunten. Daarnaast staan we stil bij een aantal cryptomunten die door insiders getipt worden voor een koersuitbraak. Wordt het de week van de DeFi?

Uiteraard beginnen we ook deze bijdrage met een overzicht van de actuele prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin herstelt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 47.598,- ($ 56.784,43). Hoewel dit nog steeds 5,22% lager is dan gisteravond is dit wel een herstel van enkele honderden euro’s ten opzichte van de prijs die vanmiddag na sluiten van de Europese beurzen op de digitale borden stond.

Voor de cryptomunten veranderde weinig. Het sentiment is nog steeds negatief, al lijken de verliezen iets terug te lopen. Grootste verliezer is op dit moment de Litecoin (LTC), die 6,66% verliest. Opvallend sterke uitzondering blijft VeChain (VET), die nu een plus van 21,56% in 24 uur noteert. Uiteraard biedt Tradeincrypto.com 24 uur per dag live cryptoprijzen.

Insiders en analisten tippen deze 5 cryptomunten voor de komende week

Vanmiddag zagen we al dat de correctie van vandaag voor de Bitcoin op dit moment geen reden tot verdere zorg brengt. Ook over andere cryptomunten blijven insiders opvallend enthousiast. Zij delen diverse cryptomunten die kans maken om in de aankomende week sterk te stijgen. Uiteraard zetten wij die voor je op een rij.

Gaat Ethereum (ETH) naar $ 2.500,-?

De correlatie tussen Bitcoin en Ethereum is al een tijd hoog (op dit moment 0,77). De verwachting is dan ook dat, na het koersrecord voor de Bitcoin, ook een nieuw koersrecord voor Ethereum volgt. Daarbij komt dat diverse technische indicatoren zoals de ‘active addresses ratio’ en de ‘relative strength index’ dit positieve beeld ondersteunen.

Gaat Cardano (ADA) in de aanval op Ethereum?

In februari was Cardano (ADA) één van de munten die een prijsrecord volgde, maar inmiddels is de koersbeweging na een correctie al een tijd horizontaal en dat betekent dat een uitbraak kan volgen. De munt heeft na haar laatste hard fork een enorm gebruikerspotentieel gerealiseerd. Doordat men nu diverse blockchains kan koppelen en het platform veel schaalbaarder is dan Ethereum zou dit platform inderdaad een geduchte concurrent kunnen worden.

In een interview eerder dit weekend blijkt oprichter Charles Hoskinson erg ambitieus. Hij wil het leidende DeFi-platform worden en ook de digitale versie van fiatmunten zoals de Euro faciliteren. Daar tegenover staat dat zijn platform nog niet in staat is om Smart Contracts te verwerken en dat er (daardoor) nog geen grote projecten aan boord zijn. Toch zijn veel bekende investeerders enthousiast en verwacht men dus de komende week een break-out.

Het woord DeFi is daarmee gevallen. Decentralized Finance wordt inderdaad steeds populairder en de ontwikkelingen van deze relatief nieuwe niche doen in veel opzicht denken aan de ontwikkeling van de Bitcoin in de afgelopen jaren. De volgende insider-tips hebben alle drie betrekking op DeFi tokens. Onze collega’s van TradeinCrypto.com schreven deze kennismaking over DeFi.

SuShiSwap (SUSHI) ondergewaardeerde, slapende reus?

SuShiSwap (SUSHI) maakte vorige week al een fikse stijging door. Doordat bekend werd dat Coinbase de munt nu aanbiedt op haar Coinbase Pro trading platform en de token bovendien steun krijgt van FTX’s CEO is de verwachting van insiders dat er een verdere stijging aankomnt. Dit zien we ook aan de ‘locked value’. Deze is voor het eerst hoger dan die van concurrent Uniswap en dat is een belangrijke indicator. Hieronder zie je nog een bullish analyse.

Enjin Coin (ENJ) profiteert van NFT-markt

Een van de toepassingen van Blockchain is de zogenoemde Non-fungible Token. Op 6 april lanceert Enjin Coin haar JumpNet. Volgens kenners wordt dit hét NFT-platform omdat veel problemen van huidige platforms opgelost worden. Ook ziet men veel in de komende Efinity Update die een gedecentraliseerde blockchain voor NFT’s brengt. Door deze aankomende ontwikkelingen heeft men volgens het adagium ‘buy the rumor but sell the news’ voorlopig nog ruimte om de groei (die in de afgelopen week al 95% bedroeg) door te zetten.

Tot slot tipt men de Ethernity Chain (ERN)

Dit project is pas sinds februari op de markt, maar heeft sindsdien al een market cap van $ 111 miljoen opgebouwd. Ook dit platform richt zich op NFT’s en werd gebruikt voor de BossLogic NFT drop, waardoor men in een keer de naam op de kaart heeft gezet. Gezien de lage marktkapitalisatie verwacht men hier in de komende week een fikse groei te zien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Bron/inspiratie voor dit artikel: Cryptopotato

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen