Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Crypto update: Bitcoin horizontaal, deze munt steeg 60.000%?!?

Aan het eind van de handelsdag op de Europese financiële markten kijken we uiteraard naar de actuele prijs van Bitcoin en de actuele prijzen van andere belangrijke cryptomunten. Ook bekijken we een aantal cryptomunten dat opvallend hard stijgt.

We beginnen uiteraard met de prijs van Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin beweegt horizontaal, Altcoins wisselen sterk

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 46.489,46 ($ 55.283,85) en dat is 0,59% lager dan gisteren. Aangezien de munt daarmee nog steeds in de veilige zone zit lijkt er een horizontale prijsontwikkeling gaande te zijn. Op de mark voor Altcoins is het beeld beduidend wisselender.

In de rest van de top 25 cryptomunten is het beeld veel wisselender. Er zijn verliezers, zoals Cosmos (ATOM), dat 6,33% verliest, maar ook winnaars. Hier zien we een groot verschil. Bij de reguliere winsten zien we dat Monero (XMR) met 3,78% de zaak leidt. Daarnaast is er een aantal cryptomunten dat buitengewoon hard stijgt. Die bespreken we hierna. Alle live cryptoprijzen kan je, zoals altijd, bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Deze cryptomunten stijgen bijzonder snel

In onze koersverwachting van afgelopen weekend benoemden we al dat er voor Cardano (ADA) ondanks de lage correlatie met de Bitcoin een koopsignaal zichtbaar was. Dat blijkt, want de cryptomunt stijgt vandaag liefst 14,36% en dat komt vooral omdat Grayscale naast Bitcoin en Ethereum nu ook een fonds met andere Altcoins, waaronder Cardano, heeft geopend. Naast Cardano is er ook plaats voor Chainlink, Livepeer en Basic Attention Token. Dit leidde met stijging van respectievelijk 9,29%, 116,14%, 30,04% toot mooie resultaten. De enige cryptomunt uit het fonds die (nog) niet wist te profiteren is Dcentraland (MANA), dat 2,89% verloor. De laatste munt waar GrayScale haar ook op liet vallen is Filecoin.

Wordt Filecoin (FIL) hét nieuwe Blockchain platform?

Ook de Filecoin (FILE) gooit hoge ogen. Deze nieuwe Blockchain provider kent een toenemend aantal ontwikkelaars, forse mining interesse en een stijgend transactievolume. Alsof dat nog niet genoeg is weet het project de aandacht van grote partijen (naast GrayScale is ook Gemini van de Winklevoss broeders erg geïnteresseerd) te trekken. De munt steeg dan ook meer dan 40% in waarde in 48 uur. Desondanks geloven insiders dat de munt nog aan het begin van haar ontwikkeling staat.

De DiFi-tokens kwamen positief uit de koersverwachting

In onze al eerder genoemde koersverwachting zagen we dat de DeFi-tokens momenteel erg populair zijn. De winstcijfers tot nu bevestigen de verwachting. Zo zien we dat de top 10 DeFi-tokens prijzen een aantal stijgers met dubbele cijfers kent. De echt bizarre stijgingen vallen buiten de top 10.

Zo daverde het ORBS Token project de top 100 in. Dit project, dat gericht is op het betalen van interest voor het staken van cryptomunten, noteerde in de afgelopen week een resultaat van meer dan 700 %. Door de relatief kleine marktkapitalisatie is de volatiliteit hoger. Dit zien we, want vandaag ligt het dagresultaat 20,63% lager dan gisteren.

Dit is echter kinderspel bij Alice. Deze token, die hoort bij Blockchaingame ‘My neighbour Alice’ steeg in 1 minuut met 60.000% (inderdaad, zestigduizend procent) toen deze onverwacht werd gelanceerd op het Binance-platform. Soms lijkt het of deze DeFi-projecten ons terugbrengen naar de begindagen van de Bitcoin. Dat wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!