WANT crypto break: mooie zomer door Bitcoin prijs? DOGE pas op [video]

Tech Robert Kroes 6 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag ook op de Amerikaanse beurzen voorbij. Wij bekijken uiteraard de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we of het een mooie zomer wordt voor de Bitcoin prijs en waarschuwen we voor de Doge bubbel.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijzen van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin horizontaal, prijzen top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 46.584,12  ($ 56.224,11). Dat is 1,19% lager de Bitcoin prijs die gisteren bij het sluiten van de Amerikaanse beurs op het bord stond en ook nog iets lager dan tijdens de lunch van dinsdag.

Hiermee blijft de Bitcoin iets achter bij de rest van de cryptomarkt. De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn namelijk overwegend positief. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals OKB (OKB) die met 17,26% verlies wel heel ver afsteekt van de andere dagresultaten. Ook Dogecoin (DOGE), noteert een verlies, maar daarover later meer. Het grootste deel van de cryptoprijzen is echter positief. Ethereum Classic (ETH) en Eos (EOS) gaan aan kop met dagwinsten van respectievelijk 58,57% en 42,67%. In het overzicht van Tradeincrypto.com zien we dat er echter meer live cryptoprijzen met dubbele cijfers stijgen.

Prijs Bitcoin onder druk van SEC, maar op weg naar mooie zomer

We zagen de prijs van de Bitcoin in de afgelopen dagen weer flink oplopen, maar vanavond even stagneren. De oorzaak hiervoor ligt wellicht in de uitspraken van SEC-voorzitter Gensler tijdens een hoorzitting naar aanleiding van het GameStop schandaal. Gensler pleitte voor een samenwerking tussen SEC en CFTC om zo integrale regelgeving voor met name cryptobeurzen in te kunnen voeren. Dit zou het vertrouwen van investeerders vergroten. Op lange termijn kan dat uiteraard kloppen, maar op korte termijn leidt het vooruitzicht van meer regels tot onzekerheid bij investeerders.

De prijsstagnatie van Bitcoin is echter al weer aan het teruglopen en de vooruitzichten op lange termijn blijven bullish. Ook op middellange termijn zijn de vooruitzichten goed. De CEO van Pantera Capital verwacht dan ook dat de prijs van Bitcoin deze zomer door $ 100.000,- kan breken en in augustus zelfs $ 115.000,- kan aantikken. In dit interview legt hij uit waarom.

Waarschuwing voor beleggers Dogecoin (DOGE)

Of de beleggers in de Dogecoin (DOGE) ook zo’n koerssprong kunnen voorzien is nog even de vraag. Mede door de support van ‘The Dogefather’ Elon Musk heeft de Dogecoin (DOGE) in een jaar tijd een rendement van liefst 26.000 % gehaald. David Chau rekende voor dat wie vorig jaar op 6 mei voor $ 26 aan Dogecoin (DOGE) had gekocht, vandaag een waarde van $ 6.075,- had gehad.

Dit is voor een groot deel op het conto te schrijven van beroemdheden en de fanbase. Grootste speler daarin is Elon Musk. In aanloop naar zijn rol als gastpresentator van Saturday Night Live hint hij steeds meer op ‘groot nieuws’. Inmiddels maken traders zich echter zorgen.

Zij waarschuwen ervoor dat de koersstijging gebaseerd is op de verwachting dat Musk ‘iets groots’ gaat aankondigen, maar niet op fundamentele factoren. Hierdoor zou de koersstijging een gigantische bubbel zijn. Zij waarschuwen er dan ook voor dat deze bubbel na uitzending van SNL wel eens zou kunnen barsten en tot een golf van paniekverkopen kan leiden. Uiteraard is de andere kant van het verhaal (die men kort benoemt) dat er ook een mogelijkheid is dat Elon Musk inderdaad met groot nieuws komt en dat daardoor de prijs een verdere vlucht neemt. Kortom, een interessante ontwikkeling waar investeerders alert op zullen zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen