WANT Crypto update: Bitcoin stijgt met record, DeFi en NFT onder vuur

Tech Robert Kroes 24 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is ook op de Amerikaanse financiële markt de handelsdag ten einde. Wij bekijken natuurlijk de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we weer een nieuw Bitcoin record. Tot slot bekijken we hoe cryptotrends DeFi en NFT bedreigd worden.

We beginnen bij het begin, namelijk de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin blijft herstellen in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 45.984,68 ($ 54.863,-) en dat is 1,39% hoger dan toen de Amerikaanse beurs gisterenavond sloot. Met dit koersresultaat is Bitcoin één van de uitzonderingen die een negatieve cryptomarkt bevestigt.

We zien namelijk vooral rode cijfers als de prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken. Grootste daler is Terra (LUNA), dat 12,05% verliest in 24 uur. Ook zijn er grote stijgers. Uitschieter is Theta Network (THETA), dat in 24 uur een winst van 35,37% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin boekt alweer een record

Natuurlijk wachten we met spanning op een nieuw prijsrecord, maar zover is het ondanks het herstel van vandaag toch niet. Wel sneuvelen er steeds meer records uit de wereld van Bitcoin. Na het record voor miners van vorige week was het nu de beurt aan de cryptobeurzen.

Een Bitcoin whale transfereerde namelijk 14.608 BTC van cryptobeurs Coinbase naar zijn wallet. Daarmee daalde het aantal Bitcoin dat cryptobeurzen in reserve hebben tot een recorddiepte. In totaal staat er 2.31 miljoen BTC op beurzen en dat is minder dan ooit ervoor.

Daarnaast blijft, zoals eveneens uit analyses blijkt, de schaarste van de BTC toenemen. Insiders vatten deze twee ontwikkelingen uiteraard als zeer bullish op en nieuwe recordprijzen liggen volgens hen dan ook in de lijn der verwachting.

DeFi en NFT in gevaar

Er is minder goed nieuws voor de belangrijkste trends in crypto van dit moment, namelijk Decentralised Finance en Non-Fungible Tokens. The Financial Action Task Force (FATF) heeft namelijk afgelopen vrijdag een conceptwet over DeFi en NFT vrijgegeven met verzoek om commentaar uit de branche . De FATF is niet heel bekend, maar zij is de wereldwijd opererende toezichthouder op witwassen.

Daar voel je direct de spanning. DeFi is namelijk, zoals de naam al zegt, gedecentraliseerd en daarmee anoniem. NFT’s zijn als ‘digitale kunst’ sowieso verdacht omdat kunst en witwassen altijd onder aandacht van autoriteiten is.

Zonder heel technisch te worden wil de FATF dat iemand in het proces van DeFi en NFT’s verantwoordelijk wordt gesteld om aan de anti-witwas regelgeving te voldoen op straffe van hoge sancties. Dat is bijkans onmogelijk omdat de hele DeFi-sector anoniem is en ook juist gebruik maakt van die anonimiteit. In reactie daarop wil men allerlei faciliterende partijen verantwoordelijk maken voor het tegengaan van witwassen, terrorisme etc. Om een vergelijking te maken, dit voorstel komt erop neer dat YouTube de consequenties ondervindt als iemand op YouTube een filmpje van een piramidespel zet.

Markt in verwarring

Aangezien er grote boetes worden uitgedeeld voor het niet naleven van deze regels reageert de DeFi-wereld geschrokken. In tegenstelling tot het extreem uitgebreide voorstel voor regulering van DeFi is er nauwelijks een woord aan NFT’s gewijd. De paar woorden die er wel aan gewijd zijn duiden erop dat men ook hier verantwoordelijken wil benoemen.

Het gaat nog om een concept en het is nog niet gezegd dat landen deze aanbevelingen overnemen. Als dit wel gebeurt zou dit in het ergste geval echter de doodsteek voor deze sector kunnen betekenen, zo voorspellen insiders. Overigens zetten onze collega’s van Tradeincrypto.com meer informatie over DeFi op een rij.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen