WANT Cryptokoersverwachting week 13: onze analyses

Tech Robert Kroes 27 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Iedere zaterdag blikken we in de WANT koersverwachting vooruit naar de week die voor ons ligt. Wat kunnen we verwachten van de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten in de komende week? Uiteraard blikken we ook terug naar de verwachting voor afgelopen week. Is deze uitgekomen? Vandaag de koersverwachting voor week 13.

We bespreken eerst de koersverwachting voor de Bitcoin in week 13 op basis van de actuele prijs en de koersverwachting van vorige week. Daarna bekijken we de prestaties en koersverwachting voor de top 25 cryptomunten.

De ontwikkeling van de prijs van de Bitcoin in week 12 en actuele prijs

Het was een volatiele week voor de Bitcoin. Zoals we in de koersverwachting van vorige week konden zien begonnen we op zaterdag met een prijs van ruim $ 58.000,- en daar is vandaag nog $ 55.837,63 van over.

Daarmee heeft de munt, in tegenstelling tot wat wij in de koersverwachting van vorige week voorzagen, geen prijsstijging genoteerd maar een daling. Dit is te verklaren door drie factoren.

Als eerste speelde de prijs van de Bitcoin aan het begin van de week met een koers van $ 60.000,-, maar bleek die weerstand, zoals voorzien te sterk.

Daarnaast zagen we dat Ray Dalio een bom onder de Bitcoinkoers legde door te wijzen op het risico dat Bitcoin verboden wordt. Dit is een aspect van de zogenoemde fundamentele analyse. Deze factor was ten tijde van onze analyse van vorige week niet te voorzien, maar had wel grote impact op de koers.

Tot slot verviel er gisteren een record aantal opties. Zoals we gisterenmiddag voorzagen wonnen de bulls de strijd om de zogenoemde ‘open interest’. Hierdoor zien we een prijsstijging voor de Bitcoin van 3,69% ten opzichte van gisteren. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de live prijs van de Bitcoin ook in het weekend 24 uur per dag volgen.

De koersverwachting voor de Bitcoin in week 13

Hoewel we vorige week dus positiever verwachtten dan de week verlopen is blijven we een bullish vooruitzicht houden. Dit baseren we enerzijds op de nieuwe opties die gisteren na het vervallen van de opties van maart en het eerste kwartaal geplaatst zijn. Handelaren zijn voor april meer bullish over de prijs dan in maart. De meeste handelaren zien de Bitcoin per eind april zelfs boven de $ 80.000,- komen. Nu de munt in het weekend een koerssprong maakt zal er, als deze trend aanhoudt, een CME-gat (waarover je hier meer kunt lezen) ontstaan.

95% van de gaten wordt direct gedicht, dus de verwachting is dat we aan het begin van de week een correctie of horizontale koersbeweging gaan zien. De trend-analyses zijn sterk bullish, maar de technische analyses zijn neutraal. We verwachten dus een neutrale tot licht positieve week voor de grootste cryptomunt.

De prestaties in week 12 en actuele prijs van de top 25 cryptomunten

Ook voor de top 25 cryptomunten voorzagen we een positieve week, maar daar maakten we het voorbehoud van een fikse correctie van de Bitcoin bij. dit bleek juist, want toen de Bitcoin de tik van een negatieve Ray Dalio verwerkte was dat direct bijltjesdag voor de andere cryptomunten.

Op dit moment zien we een wisselende cryptobeurs, waarbij we verliezers kennen. Grootste verliezer is Theta Network (THETA), dat 3,57% verliest, maar het weekresultaat is nog positief.

Ook zijn er flink wat winnaars te noteren. Nieuwkomers Filecoin (FILE) en Solana (SOL) noteren met respectievelijk 15,08% en 11,10% hun winst in dubbele cijfers, zoals we in het live overzicht met cryptoprijzen van Tradeincrypto.com kunnen zien.

Voor volgende week lijkt ook de verwachting voor Altcoins gematigd. We constateren dat de technische analyses een neutrale tot negatieve markt voorzien in de komende week, terwijl ook de trendanalyses iets minder optimistisch zijn dan vorige week. Daarmee zullen we dus óf minder correlatie tussen Bitcoin en de Altcoins zien, óf krijgen we een relatief horizontaal bewegend prijsbeeld in de komende week.

Er zijn overigens vijf cryptomunten die op basis van zowel de technische analyses als trendanalyses een koopadvies krijgen. Dit zijn Ripple (XRP), Theta Network (THETA) , Filecoin (FILE), VeChain (VET) en Tron (TRX). Dogecoin (DOGE) en Cosmos (ATOM) krijgen op basis van beide type analyses een verkoopadvies. Bij Dogecoin (DOGE) moeten we daarbij rekeninghouden met de fundamentele enthousiasteling Elon Musk. Met de juiste Tweets kan hij het koersbeeld doen omslaan.

Wij kijken dus weer uit naar een bijzondere cryptoweek, maar eerst natuurlijk nog een dagje weekend vieren. Prettig weekend!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen