Kiara Angelino
Kiara Angelino Home 25 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

WANT to Have: de vijf beste soundbars voor de beste geluidskwaliteit

Het geluid is tijdens het bekijken van een film net zo belangrijk als het beeld. Helaas maakt een televisiespeaker het er niet beter op, dus is een soundbar de ideale oplossing voor een betere geluidskwaliteit. Heb je geen idee welke soundbar nou écht goed is? Daar kom je in deze WANT to Have achter.

De beste geluidservaring met een soundbar

Ook soundbars zijn er in alle soorten en maten. Wil je dat het geluid elke hoek van de kamer bereikt of vind je hoge kwaliteit streamen belangrijker? Dit zijn vijf soundbars die je in ieder geval op weg helpen. Andere tips zijn uiteraard welkom.

Razer Leviathan: rijk geluid voor games, films en muziek

De Razer Leviathan past onder elke televisie en desktopmonitor. De soundbar is speciaal voor games, films en muziek gemaakt en heeft daar drie speciale instellingen voor. Het geluid is rijk, klinkt levensecht en heeft een volledig draadloos bereik van tien meter (Bluetooth). Daarnaast beschikt de Razer Leviathan over een diepe bas en heldere tonen.

soundbars

Je kunt ‘m via Bluetooth, NFC of via een usb-poort aansluiten. En zoals wij van Razer gewend zijn: met deze luidspreker ben je verzekerd van een goed geluid. Koop ‘m hier voor 199 euro.

HEOS HomeCinema: geluid bereikt alle hoeken van de kamer

Met de HEOS HomeCinema-soundbar krijg je daadwerkelijk het gevoel alsof je in een film zit. De geluiden gaan alle kanten op waardoor er een virtual surround-effect ontstaat. Het geluid komt dus overal in de kamer terecht.

Een mooie bijkomstigheid: je kunt de soundbar aan maximaal 32 andere speakers koppelen. Dit komt door de multi-room functionaliteit van HEOS. Koppel ‘m bijvoorbeeld met deze HEOS 1 speaker. Naast het televisiegeluid kun je via streamingsdiensten zoals Spotify, Deezer en SoundCloud ook muziek afspelen. Hier is HomeCinema voor 599 euro verkrijgbaar.

soundbar

Sony HT-CT790: stream hoge kwaliteit

Met deze slanke soundbar haal je het bioscoopgeluid in huis. Als we de woorden van Sony moeten geloven natuurlijk. De Sony HT-CT790 zendt helder en krachtig geluid uit en levert dynamisch geluid zonder kwaliteitsverlies. Via de SongPal-app kun je de HT-CT790 aan soundbars en speakers van Sony in meerdere ruimtes koppelen.

In het apparaat zit een Chromecast ingebouwd en werkt-ie ook met Spotify Connect. Via Wifi en Bluetooth kan de soundbar muziek afspelen. Het apparaat is hier voor 389 euro verkrijgbaar.

Soundbars

Sonos Playbase: plat ontwerp en vult de kamer met cinemageluid

De nieuwe Sonos Playbase heeft een uniek ontwerp en valt bijna niet op. De soundbar hoeft niet per se aan de muur te worden geplaatst. Televisies tot maximaal 35 kilogram kunnen op de Sonos Playbase staan. De PlayBase beschikt ook over spraakversterkers en een nachtvolume. Hierdoor zijn zachte geluiden in elke situatie goed te horen. Bestel de Sonos Playbase hier voor 799 euro. Of kies voor de Sonos Playbar, onze review lees je hier.

soundbars

JBL Boost TV: compacte tv soundbar

Je zult het wellicht niet geloven, maar deze compacte soundbar vult je hele kamer met geluid. De soundbar geeft een diepe bas en produceert een virtueel surround-geluid. De luidspreker is snel en eenvoudig aansluitbaar. Daarnaast kun je andere JBL-luidsprekers koppelen om het geluid net wat intenser te maken.

Via Bluetooth kun je muziek vanaf je smartphone of tablet streamen. In totaal kun je drie telefoons aan de JBL Boost koppelen. Check ‘m hier voor 169 euro.

Heb jij dé WANT to Have soundbar gevonden? Top! Of zijn deze prachtige Bang & Olufsen speakers voor aan de muur meer iets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste soundbars voor de beste geluidskwaliteit
Sluiten