Rutger Houweling
Rutger Houweling Culture 4 mrt 2015

WANT-films februari 2015: Mad Max: Fury Road, Daredevil en Alien-sequel

Filmmaand februari bestond uit een bewogen 28 dagen vol goed nieuws voor liefhebbers van films en tv-series, maar sloot af met droevig nieuws. Eerst de hoogtepunten: Marvel en Sony kondigden aan dat Spider-Man naast Iron Man en Captain America zal verschijnen in nieuwe Marvel-films, Neill Blomkamp gaat na Chappie aan de slag met een Alien-film en Birdman is de grote winnaar tijdens de Oscars. Dieptepunt was natuurlijk het overlijden van de iconische acteur Leonard Nimoy, bekend van Star Trek, op 83-jarige leeftijd.

1: Charlie Cox is Daredevil in langere teaser van Netflix-serie

Na een korte teaser trailer is afgelopen maand ook de extra lange trailer van de serie Daredevil uitgebracht, waarmee Marvel Studios zijn eerste stappen in de streamingwereld van Netflix gaat zetten. Charlie Cox, bekend van de HBO-serie Boardwalk Empire, speelt de titelrol. Daredevil, oftewel ‘The Man Without Fear’, is in het dagelijks leven de gedreven advocaat Matt Murdock. ‘s Avonds neemt hij echter het recht in eigen handen en besluit hij zijn door blindheid geavanceerde zintuigen te gebruiken om de wijk Hell’s Kitchen flink op te schonen van crimineel tuig.

2: Marvel en Sony brengen Spider-Man naar Cinematic Universe

Groot nieuws voor Marvel-fans in februari: de geruchten van een maandje terug blijken te kloppen, want Sony en Marvel Studios hebben officieel bevestigd dat ze samen de nieuwste filmavonturen van de web-slinger gaan produceren. De deal houdt in dat Spider-Man als eerste zal opduiken in een Marvel Cinematic Universe-film – misschien zelfs volgend jaar al in Captain America: Civil War – waarna hij zijn eigen, door Sony én Marvel geproduceerde Spider-film krijgt. Die moet uitkomen op 28 juli 2017, waardoor andere Marvel-films ietsje moeten opschuiven.

3: Neill Blomkamp definitief aan de slag met Alien-sequel

District 9-regisseur Neill Blomkamp maakt geen geheim van zijn liefde voor de Alien-films. Eerder dit jaar plaatste de filmmaker al een reeks zelfbedachte concepttekeningen voor een eigen Alien-vervolg op Instagram, aangezien de film ‘er toch nooit zou komen’. Nou, wel dus! Blomkamp heeft bekend gemaakt dat hij officieel is ingehuurd door 20th Century Fox om een vervolg op de Alien-filmreeks te maken. In februari bevestigde Blomkamp dat hij zijn eerste stappen gaat zetten in de wereld van chestbursters, xenomorphs en – als we de concepttekeningen mogen geloven – de Alien-karakters Ripley en Hicks.

4: Belachelijk vette nieuwe trailer van Mad Max: Fury Road

Met elke nieuwe trailer lijken de makers van de post-apocalyptische roadmovie Mad Max: Fury Road er een nog gestoorder schepje bovenop te doen. Na die eerste, inmiddels klassieke trailer en de twee, die erin slaagde nog vetter te zijn, is Tom Hardy terug in een nieuwe, minstens zo intense trailer van George Miller’s actiefilm. Of Fury Road uiteindelijk een goede film is, zien we over een paar maanden. Maar de promotievideo’s gaan in ieder geval de boeken in als de meest vermakelijke in een lange tijd. Check daarom ook zeker die nieuwste trailer van Mad Max: Fury Road!

5: Oscars 2015: Birdman en Grand Bupapest Hotel grote winnaars

De Academy Awards, de belangrijkste prijzen voor de filmwereld, zijn afgelopen maand voor de 87ste keer uitgereikt en het zal weining filmfans verbazen dat Birdman de grote winnaar is geworden. De film van Alejandro González Iñárritu won vier Oscars, voor Beste Film, Beste Regisseur, Original Screenplay en Cinematography. Boyhood, tot nu toe altijd in één adem met Birdman genoemd als grote Oscarkanshebber, won slechts één award: de prijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol ging naar actrice Patricia Arquette.

Extra: Star Trek-acteur Leonard Nimoy (83) overleden

Vlak voordat filmmaand februari afsloot, bereikte ons het droevige nieuws dat de legendarische acteur Leonard Nimoy op 83-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van COPD, een chronische longziekte. Eind februari werd Nimoy al opgenomen in het ziekenhuis met borstpijn. De Amerikaanse acteur werd wereldberoemd met zijn personage Mr. Spock, die hij speelde in de tv-serie Star Trek en meerdere films.

Houdt Kijkbaar.nl in de gaten om altijd op de hoogte te blijven over de laatste filmupdates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT-films februari 2015: Mad Max: Fury Road, Daredevil en Alien-sequel
Sluiten