Daniel Koster
Daniel Koster 30 mei 2016

WANT gadgets: dé ingrediënten voor een succesvol festival(seizoen)

De zomer staat voor de deur. Dat betekent niet daadwerkelijk dat de zon gaat schijnen, maar staat wel ergens anders garant voor. Juist, we hebben het over festivals. We gaven je een korte tijd geleden al een flink aantal apps die onmisbaar zijn voor tijdens het festivallen. Nu hebben we ook nog een aantal gadgets voor je in petto die je festival tot een succes maken.

Bij de tent

Uiteraard breng jij wat tijd door bij je tent. Je moet toch af en toe een keer wat slaap pakken of even bijkomen. Met deze gadgets haal jij het maximale uit je tentsessie.

Slapen in de KarTent

De KarTent is al langer een favoriet van de redactie. Deze tent is van karton gemaakt en daardoor recyclebaar. Ook leidt het gebruik van karton ertoe dat-ie gemakkelijk is op te zetten en bijna niets weegt. Ideaal voor een festival van een paar dagen dus!

Lig je lekker in je tent, dan is een fijne slaapzak een must. De Selk’bag is een slaapzak en warme onesie in één. Een slaappak dus eigenlijk. Zo kun je altijd en overal een tukje doen en gemakkelijk ‘s avonds even naar het toilet bijvoorbeeld.

Even een paar uur bijkomen

Heb je niet zo lekker geslapen of de behoefte om nog even wat te luieren? Je bent immers voor de lol op een festival. Dat kan optimaal via de opblaasbare zitzak van LamZac. Dit is een zitzak die je binnen een paar seconden hebt opgezet. Hoe? Door ‘m in de lucht te wapperen. Je ultieme chillsessie kan beginnen!

Goede voorbereidingen treffen

Uiteraard moet je goed voorbereid op pad. Je elektronica moet bijvoorbeeld zijn opgeladen. Als je telefoon leeg is kun je namelijk geen foto’s schieten en de rest niet bereiken als je ze uit het oog verliest. Kleine noodaccu’s van karton vonden wij een prachtig plan. Ook kun je voor een externe batterij gaan. Ga je écht lang weg, dan is een lader op zonne-energie de beste keuze. Energie voor je phone genoeg!

Als je geluk hebt is het festival trouwens van de ‘Oplaadkameraad’ voorzien. Dit is een revolutionair soort automaat die je telefoon op een bijzondere manier oplaadt. Wil je weten hoe? Dat kun je in de onderstaande vlog van hoofdredacteur Rutger zien. Die liep ‘m tijdens StartupFest 2016 tegen het lijf. Na 1:30 kom je ‘m tegen.

Trouwens, we hebben ook een multifunctionele grillkachel voor je in petto. Je kunt koken op dit apparaat terwijl-ie ook voor warmte zorgt én je smartphone oplaadt. Ideaal!

Een muziekje erbij is heerlijk

Op het festival krijg je allerlei muziek om je oren geslingerd. Echter is een (rustig) deuntje bij de tent ook niet verkeerd. De Soundboks is dé speaker voor het komende festivalseizoen. Het apparaat gaat dertig uur mee, kan tegen een stootje én flink geluid produceren voor als je in de feeststemming wilt komen. Als we het dan toch over in de stemming komen hebben, dan kan een spel daar zeker mee helpen. Neem dus wat spelkaarten mee of een spel in de trant van ik heb nog nooit.

Op het terrein

Uiteraard ga je op een gegeven moment het terrein op. Er zijn nog allerlei pareltjes die we voor je in petto hebben die het verblijf op het festivalterrein ten goede komen. Doe er je voordeel mee!

Een persoonlijke DJ in je oren

De oordoppen van Here vinden wij nou écht slim. De apparaten zijn namelijk oordoppen waarmee je geluid kunt beïnvloeden. Zo hebben wij dikwijls last van een fluitende toon in onze oren na een avondje feesten. Door hoge en lage geluiden te filteren door middel van de oordoppen ben je hopelijk van die toon af. Ook kun je zodoende nadere mensen eindelijk een keer wél verstaan.

Polaroids in een nieuw jasje

Zit de sfeer er goed in en heb je het met zijn allen naar je zin? Dan wil je dat natuurlijk op de gevoelige plaat vastleggen. Vroeger deed je dat met een (Polaroid)camera. Nu doe je dat met de Polaroid Zip. Dit apparaat is awesome. Zie ‘m als een kleine printer voor je smartphone. Je koppelt ‘m aan je telefoon. Je kunt dan de foto’s die je met je telefoon maakt meteen uitprinten via het apparaat. WANT!

Maximaal genieten

Je wilt natuurlijk maximaal genieten van het desbetreffende festival. Dat doe je met je eigen bierbeker. Deze is namelijk voorzien van een deksel zodat er geen vliegjes in je drankje terechtkomen. Ook zul je er nooit door knoeien én houdt-ie je bier voor je koud. Ideaal toch? Heb je de lolbroek aan? Dan kun je ‘m in aluminiumfolie wikkelen. Dan lijkt het net alsof je zo’n Lil Jon Pimp Cup hebt. Dit kun je trouwens ook nog met jezelf doen. Met deze accessoires heb je namelijk allerlei plakbrillen, plaksnorren en meer bij je om er elke dag weer een beetje anders uit te zien.

Voorbereid zijn!

Tot slot moet je natuurlijk wel zijn voorbereid. We doelen dan op regen, want ja, we leven in Nederland. Hier kan het de ene dag zonovergoten zijn en twee dagen later natte sneeuw regenen. Met de slimme Jackbag ben je op regen en zonneschijn voorbereid. Dat is dus twee vliegen in één klap slaan.

Regent het écht hard, ga dan niet voor zo’n vervelende poncho. De Rain Shield paraplu houdt namelijk meer dan enkel je hoofd droog en is zodoende het enige dat je nodig hebt!

Dat waren de gadgets die we voor je in petto hadden. Hiermee zorg jij ervoor dat je op alle zaken bent voorbereid en maximaal van je festival kunt genieten. Vooral als je ook al die applicaties op je telefoon hebt staan die we je laatst aanraadden. Have fun op je festivals!

Reageer op artikel:
WANT gadgets: dé ingrediënten voor een succesvol festival(seizoen)
Sluiten