Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Want Gaming Awards 2019: Anno 1800

Bij gaming denk je vaak aan titels waarbij er veel actie is. En die zijn er genoeg. Maar soms wil je iets anders. Een game die het allemaal iets rustiger aan doet. Wat dat betreft is Anno 1800 echt de perfecte titel. Dit is een game waar je met gemak een zeer luie lange zondag mee kan vullen.

Wat maakte Anno 1800 de moeite waard?

Net zoals de andere games in de Anno-reeks is Anno 1800 een bouwgame. Je begint de game met een kleine nederzetting en moet vanaf daar proberen om een succesvolle stad opt e bouwen. Dat is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Aan het begin is de game nog overzichtelijk. Je zet een paar huisjes neer voor de bewoners, zorgt voor genoeg eten door te gaan vissen, bouwt een zagerij voor je houtproductie en voorziet je stad van een aantal belangrijke faciliteiten, zoals een kerk of een kroeg. Als jouw bewoners dan gelukkig genoeg zijn en je beschikt ook over genoeg stenen, dan kun je de eerste upgrades uitvoeren op het gebied van huizen. Als ruil daarvoor krijg je bewoners die meer geld hebben en meer belasting kunnen betalen, maar tegelijkertijd ook meer eisen hebben.

Anno 1800
Met de schepen op avontuur (Bron: Ubisoft)

En dat is het moment dat je verder moet gaan kijken dan het eiland waarop je je eerste nederzetting neerzet. Je hebt namelijk bepaalde producten nodig waarvan de grondstoffen te vinden zijn op een ander eiland. Omdat Anno 1800 zich afspeelt in de periode rondom het begin van de negentiende eeuw, bouw je schepen om daarmee een expeditie naar een nieuw eiland te sturen en daar een andere nederzetting neer te zetten. Vervolgens gebruik je datzelfde schip om een handelsroute op te zetten en producten over en weer te brengen.

Dat is echt heerlijk rustgevend om naar te kijken. Anno 1800 is een game waarbij je gewoon een uur niks kan doen. Tegelijkertijd is er ook heel veel te doen. Zo krijg je op een gegeven ook te maken met vijanden die via grof geweld jouw nederzetting wil veroveren. Zodoende is het zaak om dus ook een leger op te bouwen. Op die manier is er altijd wel wat te doen in Anno 1800, zonder dat je gepusht voelt om dat te doen. Het is echt een heerlijke titel en eentje die ik regelmatig weer opstart.

Anno 1800
Genieten van je graanvelden (Bron: Ubisoft)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Anno 1800 of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Anno 1800
Sluiten