Want Gaming Awards 2019: Apex Legends

Het succes van Fortnite heeft er voor gezorgd dat meerdere uitgevers mee willen profiteren van de game. Niet elke partij is daar even succesvol in. Toch zagen we dit jaar dat een game vanuit het niets een succes kan worden in de vorm van Apex Legends. Begin dit jaar verscheen de game en binnen een maand hadden 50 miljoen gamers de game geprobeerd. En hij was nog leuk ook.

Wat maakte Apex Legends de moeite waard?

Apex Legends is een game van Respawn Entertainment. Een ontwikkelaar die we voor die game kennen van Titanfall, maar inmiddels kennen we de ontwikkelaar ook van Star Wars Jedi: Last Order. Het mooie van Apex Legends is dat de game redelijk uit het niets verscheen. Er werd gedacht dat de ontwikkelaar werkte aan een nieuw deel uit de Titanfall-serie, maar in plaats daarvan verscheen deze game dus uit het niets en werd hij enorm snel opgepikt. Na die eerste maand is het aantal spelers wel wat afgenomen, maar zijn er nog altijd iets van tien miljoen gamers die de game maandelijks spelen.

PS4-games zonder PlayStation Plus
Apex Legends (Afbeelding: Electronic Arts)

Apex Legends is een free-to-play-game die past in het Battle Royale-genre. Toch is de game heel anders dan Fortnite. Zo is het meer een shooter die elementen kent uit Titanfall, zoals het snel en soepel rennen over muren. Daarnaast maakt de game gebruik van classes. Dat betekent dat elke soort personage komt met bepaalde vaardigheden, die jij dan weer op een bepaalde manier nuttig kan inzetten. Hierdoor is er behoorlijk veel variatie in de game en is de titel lang speelbaar. Bovendien wordt de game regelmatig voorzien van updates, waardoor er telkens weer wat nieuws te beleven valt in Apex Legends. Zodoende is de game lang speelbaar. En nu is het te hopen dat de game snel op platformen zoals de smartphone wordt uitgebracht, zodat nog meer mensen van de game kunnen genieten.

Apex Legends
(Bron: Electronic Arts)

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Apex Legends
Sluiten