Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 december 2019

Want Gaming Awards 2019: Borderlands 3

Borderlands 2 is een game geweest die in vele vormen en op platformen is verschenen. Ondanks dat het een game is die goed is voor vele tientallen uren speelplezier, waren we wel toe aan nieuwe avonturen. En die verscheen dit jaar in de vorm van Borderlands 3. Een game die eigenlijk precies brengt wat je er van verwacht: meer Borderlands.

Wat maakte Borderlands 3 de moeite waard?

Het sterke van Borderlands 3 is dat het een game is die niet moeilijk heeft lopen te sleutelen aan de formule. Als je kritisch zou zijn, dan kun je stellen dat de game daardoor te weinig vernieuwing zou krijgen. Maar ik ben eigenlijk wel blij met hoe de game is geworden. Je wilt bij een game als deze gewoon een ervaring zoals je dat verwacht. En wat dat betreft heeft het alle elementen die de oude Borderlands-game ook interessant maakte.

Borderlands 3
Borderlands 3 (Bron: 2K Games)

Zo heb je vier verschillende soorten personages om mee aan de slag te gaan, die via de verschillende talenttrees een diverse speelstijl opleveren. Daarmee kun je een groots avontuur beginnen, waarin het draait om het voltooien van quests, het verslaan van de vele vijanden, het afrekenen met de diverse eindbazen en uiteindelijk het scoren van een grote hoeveelheid loot. Dat kun je alleen doen, maar het is ook zeker de moeite waard om het geheel met vrienden te spelen. Het fijne daarbij is dat het niet uitmaakt als iemand anders qua level veel lager. Elke speler krijgt een uitdaging gebaseerd op zijn of haar level.

Zoals gezegd is de basis van Borderlands 3 behoorlijk trouw aan het vorige deel. Toch is er één belangrijk verschil. Dit deel speelt echt als een shooter. Alles loopt super soepel en wanneer je een beetje reactievermogen hebt, dan zul je merken dat je een stuk effectiever speelt met het maken van de ene na de andere headshot. Bovendien kun je het aankomende jaar rekenen op heel wat extra content, waardoor de toch al uitgebreide game alleen maar groter is geworden.

Borderlands 3
Een oude bekende (Afbeelding: 2K Games)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Borderlands 3 of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Borderlands 3
Sluiten