Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 dec 2019

Want Gaming Awards 2019: Civilization VI: Gathering Storm

De game Civilization VI: Gathering Storm is de tweede grote uitbreiding op Civilization VI. Waar deel vijf twee uitbreiding nodig had om op een goed niveau te komen, daar was deel zes eigenlijk vanaf het begin al erg goed. De eerste uitbreiding wist die basis al flink te verbeteren, maar ook deze tweede uitbreiding is op zichzelf al een absolute must en heeft er voor gezorgd dat ik dit jaar weer vele tientallen uren met de game heb doorgebracht.

Wat maakte Civilization VI: Gathering Storm de moeite waard?

Civilization VI: Gathering Storm biedt voornamelijk verandering op het gebied van de omgeving. Zo krijg je te maken met vulkaanuitbarstingen die er voor kunnen zorgen dat de grond vruchtbaarder wordt, maar het kan er ook voor zorgen dat je gebouwen gesloopt worden omdat ze te dicht bij de vulkaan staan. En dat is slechts één natuur verschijnsel. Overstromingen, droogtes en nog veel meer komt regelmatig voor en zorgt er voor dat de balans in de game zomaar verschoven kan worden. En dat maakt de verschillende potjes net iets meer onvoorspelbaar.

Civilization 6: Gathering Storm
Pas op voor vulkaanuitbarstingen (Bron: 2K Games)

Daarnaast zorgen de keuzes die je maakt later in de game ook voor problemen. Je hebt in Civilization VI: Gathering Storm namelijk te maken met klimaatsveranderingen. Zeker wanneer je tijdens de Industriële Revolutie flink wat fabrieken neerzet of diverse voertuigen produceert die olie nodig hebben om te werken, zul je merken dat de aarde langzaam maar zeker opwarmt. Als gevolg daarvan krijg je te maken met meer natuurverschijnselen en een stijging van de zeespiegel. Je hebt dus echt te maken met de gevolgen van je eigen acties.

Daarbovenop kent Civilization VI: Gathering Storm natuurlijk een groot aantal nieuwe volken om mee aan de slag te gaan, nieuwe gebouwen en wereldwonderen om neer te zetten en nog veel meer. Het is daarmee zeker één van mijn favoriete games van 2019 en qua gespeelde uren zeker een titel die in de top vijf terecht is gekomen.

Civilization 6: Gathering Storm
(Bron: 2K Games)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Civilization VI: Gathering Storm of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Civilization VI: Gathering Storm
Sluiten