Want Gaming Awards 2019: Days Gone

Het beste jaar van de PlayStation 4 was waarschijnlijk vorig jaar, met releases als Spider-Man en God of War. Dat soort games hebben we dit jaar niet gehad. De verwachtingen rondom Days Gone waren wat dat betreft wellicht iets te hoog. Dit is geen titel van hetzelfde niveau als de andere genoemde games. Maar dat neemt niet weg dat dit een game is waar ik enorm veel lol mee heb gehad.

Wat maakte Days Gone de moeite waard?

Eén van de toffe elementen van Days Gone is wat mij betreft je motor. Het heeft iets heerlijks om op je stalen ros te zitten en rond te rijden door een wereld waarbij een soort zombie-achtige wezens het voor het zeggen hebben. Het is heerlijk om daarmee rond te scheuren, maar ook spannend. Je weet immers niet of je genoeg benzine hebt om de plaats van bestemming te halen en tegelijkertijd ligt de vijand eigenlijk altijd op de loer. Als het niet de zombie-achtige wezens zijn, dan zijn het wel de andere overlevers.

Days Gone
Genoeg te ontdekken in de game (Bron: PlayStation)

Daarnaast is Days Gone een game waarin het verhaal langzaam maar zeker steeds interessanter wordt. Je leeft mee met het hoofdpersonage en zijn zoektocht naar zijn vrouw. Tegelijkertijd leer je ook andere personages kennen en snap je de verschillende beweegredenen. Daardoor is dit een game waarbij het fijn is om gewoon missies te blijven doen en verder te komen. Maar ook het willekeurige verkennen van de wereld en daarbij terechtkomen op plekken waar je sterke vijanden kunt verslaan is interessant. Daarnaast is dit een game die groter is dan dat je verwacht. Op het moment dat je denkt door te hebben hoe de wereld in elkaar zit, kom je in een ander en groter gebied terecht. Nogmaals, deze game zal zeker niet worden uitgeroepen tot de beste game van het jaar, maar vermakelijk is de game zeker wel. En daarom wilde ik hem graag noemen in deze serie van game-artikelen.

Days Gone
Liefde voor je motor (Bron: Sony)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Days Gone of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Days Gone
Sluiten