Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 dec 2019

Want Gaming Awards 2019: Death Stranding

Een paar jaar hebben we ons afgevraagd wat Death Stranding voor game zou zijn. Ontwikkelaar Hideo Kojima heeft ons lang lekker gemaakt met vage trailers, waarbij diverse bekende acteurs hun medewerking aan de game gaven. En dit jaar kwam de game uit. Nog altijd is het lastig om in één zin uit te leggen wat Death Stranding precies is. Het is vooral een ervaring. Eentje die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Wat maakte Death Stranding de moeite waard?

Kort door de bocht is Death Stranding een game waarbij je een soort postbode bent. Je bevindt je in een wereld die op de rand van de afgrond staat. Mensen die overlijden zorgen voor een enorme explosie wanneer ze niet op tijd gecremeerd worden. Die crematiepunten staan op bergen, om zo de rook hoog in de lucht te schieten. En de weg naar die centra is nauwelijks begaanbaar en je hebt nog het risico dat je onderweg door een soort spookachtige wezens wordt aangevallen. In deze wereld ben je een soort van postbode die de opdracht heeft aangenomen om verschillende plekken in het voormalige Amerika met elkaar te verbinden.

Death Stranding
Death Stranding Bron: PlayStation

Dat doe je door pakketjes af te leveren en op die manier de verschillende burgers blij te maken en hen te overtuigen om zich aan te sluiten op het nieuwe netwerk. De wegen die je daarbij moet afleggen zijn erg lastig en je moet vaak ook nog veel gewicht mee nemen. Een groot gedeelte van de game kom je door met het balanceren van jouw vracht en het zoeken naar de makkelijkste route om op je plek te komen.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. De wereld van Death Stranding is gekoppeld met andere spelers. Je kunt verschillende upgrades in de wereld aanbrengen die vervolgens ook gebruikt kunnen worden door andere spelers. Door samen te werken kun je bijvoorbeeld snelwegen aanleggen of een soort kabelbaansysteem maken, waardoor het een stuk makkelijker wordt om op je plek van bestemming aan te komen. Ook krijg je later in de game diverse voertuigen om meer spullen mee te nemen.

Boeiende interacties (Bron: PlayStation)

Bovenop dit alles zit er nog een verhaal met verschillende personages die hun eigen beweegredenen hebben om de wereld met elkaar te verbinden. In de stijl van Hideo Kojima zijn de cinematics daarbij van een hoog niveau, maar ook wel wat lang. Op die manier is Death Stranding een game waar je echt even voor moet gaan zitten en een paar uur achter elkaar speelt. Ik heb er in elk geval met volle teugen van genoten.

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Death Stranding of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Death Stranding
Sluiten