Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 7 december 2019

Want Gaming Awards 2019: Devil May Cry 5

Bij het bepalen over welke games ik zou gaan schrijven rondom deze Want Gaming Awards ben ik de archieven in gedoken. En zeker bij de games die aan het begin van het jaar zijn verschenen verbaas je je soms dat ze in 2019 zijn verschenen. Devil May Cry 5 is daar een perfect voorbeeld van. Een game van dit voorjaar die heel erg goed was.

Wat maakte Devil May Cry 5 de moeite waard?

Devil May Cry 5 is het vervolg op het vierde deel, dat op de vorige generatie spelcomputers verscheen. De reboot van de reeks in de vorm van DMC: Devil May Cry wordt volledig genegeerd. Dat betekent dat je in deze game aan de slag gaat met een aantal oude bekenden. Je begint met Nero, die wordt bijgestaan door Nico, en het opneemt tegen een aantal demonen die zijn verschenen. Niet veel later maak je kennis met V, een mysterieus personage waarmee je ook nog aan de slag kunt gaan. Om het geheel af te maken verschijnt ook nog Dante ten tonele en heb je uiteindelijk drie personages om mee aan de slag te gaan.

Devil May Cry 5
Grote baasgevechten (Bron: Capcom)

Dat levert enerzijds een goede variatie in gameplay op, maar anderzijds had ik wel wat moeite om van de stijlvolle actie van Dante en Nero over te schakelen naar missies waarbij je als V aan de slag gaat. Deze laatste maakt gebruik van een soort schaduwdieren die voor hem vechten en dat is toch een indirecte vorm van actie. Dat moet je maar net liggen.

Toch heb ik zeer goede herinneringen aan Devil May Cry 5. De actie is van een zeer hoog niveau en zorgt er voor dat je de game wilt blijven spelen en nieuwe vaardigheden wilt aanleren. Daarnaast zit de game tot de nok toe gevuld met stijlvolle cinematische filmpjes, waar je je vingers bij kunt aflikken. Het is een game die alweer wat maanden oud is, maar vandaag de dag nog altijd geldt als een absolute must-have.

Devil May Cry 5 screenshots 6
Boeiende personages (Bron: Capcom)

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Devil May Cry 5
Sluiten