Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 dec 2019

Want Gaming Awards 2019: Elder Scrolls Online Elsweyr

In een ver, ver verleden ben ik ooit voor de lancering van The Elder Scrolls Online afgereisd naar Baltimore, om daar een bezoekje te brengen aan de studio die de game maakte. Dat was in een tijd dat Skyrim net een jaar op de markt was. Het idee van zo’n game in een grote online wereld sprak enorm aan. Toen de game echter uitkwam, was het niet zo’n hele goede titel. Gelukkig heeft de ontwikkelaar sinds die game geleerd van wat de consument wilt. Met Elder Scrolls Online Elsweyr kregen we dit jaar een zeer goede nieuwe uitbreiding.

Wat maakte Elder Scrolls Online Elsweyr de moeite waard?

The Elder Scrolls Online Elsweyr neemt je mee naar een compleet nieuw gebied waar je vele avonturen kunt beleven. Hoewel het nog altijd niet zo soepel loopt als een offline Elder Scrolls-game, kun je de game wel redelijk als zo’n titel spelen. Dat betekent dus dat je vrij kunt rondlopen in de wereld en onderweg er flink op los kan knokken, terwijl je ook nog een aantal nieuwe vaardigheden leert.

The Elder Scrolls Online
Pas op voor draken! (Bron: Bethesda)

De wereld van Elder Scrolls Online Elsweyr is erg fijn. Het is allemaal lekker tropisch en oogt zodoende zeer vrolijk. Maar een beetje achterover bij hangen op het strand is er niet bij. Er zijn namelijk draken te vinden in het gebied en via verschillende questlines kom je daarmee in aanraking. Maar net zoals bij elke andere Elder Scrolls-game kun je de hoofdmissie laten voor wat het is en gewoon de wijde wereld in trekken en te zien wat de game je allemaal te bieden heeft.

De game is zeer uitgebreid en goed voor vele tientallen uren spelplezier. Er zijn genoeg mooie plekken om te ontdekken en overal valt wel iets te doen. Voor de meer ervaren speler zijn er nieuwe classes om mee aan de slag te gaan, waardoor er voor ieder wat wils is.

The Elder Scrolls Online Elsweyr
Prachtige wereld (Bron: Betheda)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Elder Scrolls Online Elsweyr of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Elder Scrolls Online Elsweyr
Sluiten