Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 december 2019

Want Gaming Awards 2019: F1 2019, racen met Max en meer

Het Formule 1-seizoen ligt inmiddels al weer achter ons. De komende maanden wordt het weer een kwestie van wachten en gaan we zien of Max volgend jaar wel serieus mee gaat doen voor de wereldtitel. Gelukkig kun je in de tussentijd aan de slag met F1 2019, de meest recente racegame in de serie.

Wat maakte F1 2019 de moeite waard?

Eén van de fijnste punten die F1 2019 dit jaar bracht, is te vinden in het feit dat de game gewoon een keer op tijd uitkwam. De voorgaande delen kwam pas in augustus, toen de strijd in het seizoen vaak al gestreden was. Maar met een juni-release had je nu veel races in het echt die je eerst in je game kon gaan spelen. En dat is toch wel fijn om te doen.

topgames
Lekker rondracen (Afbeelding: Codemasters)

Daarnaast brengt F1 2019 de mogelijkheid om te starten in de F2. Deze opstapklasse krijgt steeds meer aandacht en dit seizoen zijn er verschillende nieuwe coureurs uit die klasse verschenen. Het is leuk om ook jouw carrière in die klasse te beginnen en vanuit daar promotie te maken naar de F1. Ook past dit goed in het verhaal en geeft je de mogelijkheid om echt een rivaliteit te vormen met andere coureurs, die op dezelfde manier een stoeltje in de Formule 1 willen bemachtigen. Hoewel het in de game nog altijd draait om de races en daarin zo goed mogelijk presteren, is het goed om te zien dat er daar buiten ook genoeg valt te doen. Zo kun je door goed te presteren bepaalde upgrades doorvoeren en word je tijdens het lopende seizoen simpelweg steeds beter.

F1 2019
Beginnen in de F2 (Afbeelding: Codemasters)

Het racen zelf is echt nog altijd de belangrijkste in F1 2019 en op dat gebied stelt de game niet teleur. Je hebt een zeer goed gevoel voor snelheid en de tegenstanders op de baan laten zich niet makkelijk wegzetten. Je moet echt van goede huize komen om met een middelmatige wagen mee te doen om de podium plaatsen. En als dat lukt, is de voldoening zeer groot.

En dan nu vragen we je ons te vertellen of F1 2019 of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: F1 2019, racen met Max en meer
Sluiten