Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 dec 2019

Want Gaming Awards 2019: FIFA 20

Elk jaar zijn er een paar games die echt een groot publiek weet aan te spreken. De FIFA-reeks is daar zeker één van. Met name in Europa is het één van de grootste titels van het jaar. Met FIFA 20 stond uitgever Electronic Arts dit jaar op een duidelijke tweesprong. Enerzijds heb je te maken met het feit dat we volgend jaar nieuwe spelcomputers krijgen en games op nieuwe techniek gaat draaien. Anderzijds werd in FIFA 19 het verhaal van The Journey afgesloten. En dus moest er iets verzonnen worden.

Wat maakte FIFA 20 de moeite waard?

En dat was Volta Football. Een soort zaalvoetbal-achtige variant, die de potentie had om heel leuk te zijn, maar uiteindelijk niet heel erg veel bracht. Gelukkig weet FIFA 20 voor te bouwen op de sterke basis die in de vorige delen werd gelegd. Gevoelsmatig is het tempo in de game net wat langzamer, waardoor je meer tijd hebt om een goede aanval op te zetten. Verder ziet de game er gewoon goed uit. Met name de sterspelers zijn perfect in de game verwerkt. Dit jaar zijn daarbij ook de gezichten van Ajax goed overgenomen, waardoor je met de succesvolle ploeg echt kunt schitteren.

FIFA 20 Volta Football
FIFA 20 Volta Football (Bron: Electronic Arts)

Naast Volta Football kent FIFA 20 voor de Nederlandse markt nog een grote verbetering. Je kunt nu namelijk genieten van het commentaar van Sierd de Vos in de game. Nee, deze is zeker niet perfect, maar de beleving en de variatie is zoveel beter dan bij de oude commentator. Hierdoor is het geen ramp wanneer je de game op het Nederlands zet.

Tel de succesvolle Ultimate Team-modus hierbij op, de mogelijkheid om met je eigen speler een carriere te beginnen of juist met je favoriete club voor de landstitel gaan en je hebt toch weer een zeer sterk totaalpakket. Vernieuwend is het zeker niet, maar voor vele voetbalavonden met je vrienden is FIFA 20 toch weer een must-have.

Ronald Koeman FIFA 20 icon
Ronald Koeman in Ultimate Team (Bron: Electronic Arts)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of FIFA 20 of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: FIFA 20
Sluiten