Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 dec 2019

Want Gaming Awards 2019: Fire Emblem: Three Houses

De Nintendo Switch had in 2019 een absoluut topjaar. Bijna elke maand kwam er wel een game uit die echt de moeite waard was en op die manier kon je enorm veel uur op het platform doorbrengen. In de zomer kwam mijn absolute favoriet uit in de vorm van Fire Emblem: Three Houses.

Wat maakte Fire Emblem: Three Houses de moeite waard?

Sinds de Game Boy Advance heb ik een grote voorliefde voor deze reeks. Het zijn voornamelijk games geweest die op de handhelds uitkwamen, waardoor het titels zijn die voornamelijk draaien om de gameplay. Nog altijd is Fire Emblem: Three Houses waarbij de tactische gevechten een belangrijke rol spelen. In de verschillende veldslagen moet jij goed bedenken hoe je de verschillende eenheden in zet en hoe je goed gebruikt maakt van de specifieke vaardigheden van dat personage. Zo is een strijder met een pijl-en-boog zeer effectief tegen vijanden die op een vliegend beest zitten, maar doe je weinig tegen vijanden met heavy armor.

Fire Emblem: Three Houses
Strategisch nadenken (Bron: Nintendo)

En het is echt zaak dat je goed je keuzes maakt, want in de standaard modus van de game ben je een personage voorgoed kwijt wanneer hij of zij in de strijd wordt afgemaakt. Het is echter ook mogelijk om de makkelijkere speelmodus te spelen, waarbij elke gevallen strijder na de strijd weer leeft, maar dat maakt het geheel een stuk minder spannend.

Buiten de gevechten door spendeer je je tijd op de academie, waar studenten van verschillende facties leren met elkaar om te gaan en voorbereid worden op de strijd. Hier heb je de tijd om lessen te geven, gesprekken te voeren met de verschillende personages, mee te doen met diverse evenementen en nog veel meer. Het verhaal dat wordt voorgeschoteld is minstens zo sterk als de gevechten zelf en dat zorgt er voor dat je maar door wilt blijven gaan.

Fire Emblem: Three Houses
Prachtige animatie (Bron: Nintendo)

Ook de productiewaarde van Fire Emblem: Three Houses is van een zeer hoog niveau. Alle gesprekken die gevoerd worden, zijn voorzien van stemmen. Hoewel niet elke stemacteur even goed is met het tot leven laten komen van een personage, zorgt het er voor dat je gesprekken nooit vervelend vindt. En als klap op de vuurpijl word je zo nu en dan getrakteerd op animaties die zeer sterk zijn uitgewerkt. Op die manier is dit absoluut één van de beste games van 2019.

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Fire Emblem: Three Houses of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Fire Emblem: Three Houses
Sluiten