Want Gaming Awards 2019: Judgment

Met Yakuza 6 kwam er min of meer een einde aan de in Japan zeer populaire gamereeks. Volgend jaar komt er een spin-off op die reeks, maar die speelt meer als een RPG dan als een actiegame. In 2019 kregen we te maken met Judgment, die enerzijds aanvoelt als een tussendoortje om de ontwikkelaar bezig te houden, maar tegelijkertijd ook ons wist te boeien.

Wat maakte Judgment de moeite waard?

Judgment is een feest van herkenning wanneer je de Yakuza-reeks kent. Het speelt zich af in dezelfde wijk, welke gebaseerd is op de wijk Shinjuku in Tokio. Daar ben jij een voormalige advocaat, die vandaag de dag als privédetective zijn brood verdient. Hij doet wat klusjes voor de Yakuza en vanuit daar rolt hij in een groots avontuur, die draait om een moordmysterie. In het hoofdverhaal ontrafelt zich dit langzaam.

Judgment
Een boeiend verhaal (Bron: Sega)

Maar Judgment is meer dan dat. Net als bij Yakuza kun je vrij rondlopen in de buurt. Terwijl je dat doet, dan kom je regelmatig in aanraking met badguys die het op jou hebben voorzien. Dan kom je terecht in de gevechten en knok je er op los. Het vechtsysteem is toegankelijk en kent genoeg variatie. Bovendien maak je vijanden vaak op een gruwelijke manier af. Dat wordt dan met slowmotion lekker in beeld gebracht. Ook baasgevechten werk je op deze manier af. En door meer te vechten, word je ook steeds sterker.

Ook is het mogelijk om te genieten van de vele minigames die in de game zitten. Zo heb ik veel plezier gehad in de verschillende arcadehallen of heb ik uren doorgemaakt op het honkbalveld. Er is echt genoeg te doen in de game. Zeker als je ooit van plan bent om naar Tokio te gaan, is dit een ideale voorbereiding. Maar ook daarbuiten is het een zeer boeiend avontuur.

Judgment
Los in de arcadehal (Bron: Sega)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Judgment of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Judgment
Sluiten