Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 december 2019

Want Gaming Awards 2019: Kingdom Hearts 3

Soms moet je heel erg lang wachten voordat je aan de slag kunt gaan met een nieuw deel in de serie. Dat is zeker het geval bij Kingdom Hearts 3. Deel twee kwam namelijk in 2005 uit. Maar na veertien jaar konden we begin 2019 eindelijk verder met de avonturen van Sora, Donald. Goofy en de anderen.

Wat maakte Kingdom Hearts 3 de moeite waard?

Het belangrijkste feestje dat we met Kingdom Hearts 3 konden vieren, bestond uit het feit dat er eindelijk een nieuw deel was en we verder konden met het verhaal. Een verhaal dat overigens nog altijd zeer onbegrijpelijk was. Als ik er nu aan terugdenk, snap ik er eigenlijk nog steeds niks van.

Kingdom Hearts 3
Toy Story in de game (Afbeelding: Square Enix)

Toch is dat geen dealbreker. De makers weten namelijk heel goed wat deze games interessant maakt. Het is ten eerste het actieve combatsysteem van de game, dat nog altijd heel erg goed is. Wellicht dat het iets te veel een lichtshow is geworden met de verschillende speciale aanvallen die je in zet, maar dat terzijde. Ook kent de game goede platformelementen en heb je natuurlijk de mogelijkheid om af te reizen naar de verschillende werelden in de game die gebaseerd zijn op Disneyfilms. Daar kom je dan weer vele bekenden tegen en is dat heerlijk om te beleven.

De game ziet er verder uitstekend uit, is behoorlijk uitgebreid, kent interessante baasgevechten en vele mogelijkheden om jezelf te verbeteren. Kingdom Hearts 3 is een game die van het begin tot het einde boeiend is. Nu is het te hopen dat het niet weer veertien jaar gaat duren voordat we een nieuw deel in de serie krijgen.

Kingdom Hearts III
Vele bekende figuren (Bron: Square Enix)

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Kingdom Hearts 3
Sluiten