Want Gaming Awards 2019: Mortal Kombat 11

De Mortal Kombat-reeks dateert van de tijd dat we een Super Nintendo of een Megadrive onder onze televisie hadden staan. Vanaf het eerste deel is dit een vechtgamereeks waarin het voornamelijk draait om de bruutheid. Dat is met Mortal Kombat 11 niet minder, maar gelukkig is de game meer dan alleen maar het verheerlijken van geweld.

Wat maakte Mortal Kombat 11 de moeite waard?

Eén van de sterkste elementen aan Mortal Kombat 11 is wat mij betreft het verhaal in de game. De laatste games die ontwikkelaar Netherrealm Studios heeft uitgebracht hebben allemaal een verhaal. Hierin krijg je een reeks aan gevechten voorgeschoteld met tussendoor dus cinematische scenes, waarin je doorkrijgt hoe de vork in de steel zit. Naast dat dit op zich al vermakelijk is, is het ook een goede manier om de verschillende personages in de game te leren kennen.

Mortal Kombat 11
Genoeg actie in de game (Bron: Warner Bros)

De variatie tussen de personages is behoorlijk goed en daardoor is het leuk om af te wisselen. De gameplay an sich is redelijk makkelijk te begrijpen en zodoende gooi je er binnen de kortste keren de meeste brute aanvallen uit. En ja, de momenten dat je een tegenstander echt hard weet te raken en je via een soort röntgen ziet hoe de botten breken, dat is toch wel een hoogtepuntje. Om nog maar te zwijgen van de bruutheid van de Finishing Move waarmee je het gevecht volledig tot een einde brengt. Ja, dat is echt genieten.

Naast de vele mogelijkheden om tegen de computer te strijden, is dit ook een ideale game om met vrienden op de bank te spelen. Meekijken is daarbij minstens zo tof als het zelf spelen. Heb je niemand op de bank, dan zijn er nog diverse multiplayermogelijkheden. Op die manier is Mortal Kombat 11 een game waar je je heel erg lang zoet mee houdt. Een absolute topgame!

(Bron: Warner Bros)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of dit of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Mortal Kombat 11
Sluiten