Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 december 2019

Want Gaming Awards 2019: NBA 2K20

Jaar in, jaar uit is de nieuwe game in de NBA 2K-serie er eentje waar ik me enorm mee vermaak. NBA 2K20 is het nieuwste deel en is een titel die ik eigenlijk elke dag wel speel. Het is wat mij betreft de beste sportgame van het jaar. En dat terwijl de game eigenlijk niet heel erg veel vernieuwing weet te bieden.

Wat maakte NBA 2K20 de moeite waard?

Het ding met NBA 2K20 is dat het gewoon dezelfde formule gebruikt als zijn voorganger. Zo heb je de mogelijkheid om je eigen speler aan te maken en daarmee aan een carrière te beginnen in MyCareer. Of je gaat aan de slag met MyTeam, wat een soort Uiltimate Team-modus is en waarbij je een team maakt van huidige topspelers en spelers uit het verleden. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om een eigen team te managen en daarmee voor het kampioenschap te gaan.

The Greek Freak in NBA 2K20 (Bron: 2K Games)

Maar dat kon je in NBA 2K19 eigenlijk ook allemaal al. En qua gameplay is NBA 2K20 ook niet echt een stap vooruit. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de basis van de game al gewoon heel erg sterk was. Wat dat betreft is het dan lastig om grote stappen vooruit te zetten. Daarmee lijkt het er ook wel een beetje op dat NBA 2K20 een tussengame gaat zijn en dat we volgend jaar met de nieuwe generatie spelcomputers echt een stap vooruit gaan zien.

En toch speel ik het belachelijk veel. De basis van de game is gewoon heel erg goed. Je blijft doorgaan, nieuwe potjes opstarten, genieten van het commentaar dat wordt voorgeschoteld en met name in de MyTeam-modus is er zo enorm veel content en uitdagingen dat het moeilijk is om je controller neer te leggen. Nadeel is dan wel weer dat we in Nederland geen toegang hebben tot de Auction House, waardoor het lastig is om snel een goed team neer te zetten. Gelukkig kun je via diverse challenges ook al een degelijk team vormen.

Evolution card in NBA 2K20 (Bron: 2K Games)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of NBA 2K20 of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: NBA 2K20
Sluiten