Want Gaming Awards 2019: Resident Evil 2

De Resident Evil-reeks gaat al heel wat jaartjes mee. De reeks begon op de oude PlayStation en met Resident Evil 7 kregen we deze generatie een nieuw deel. In die periode zijn ook meerdere games uit de reeks opnieuw uitgebracht. Daarbij werd Resident Evil 2 lange tijd genegeerd. Tot dit jaar. Want in 2019 kregen we een heuse remake, die echt heel erg goed was.

Wat maakte Resident Evil 2 de moeite waard?

De remake van Resident Evil 2 is enerzijds trouw aan het origineel, maar is anderzijds voorzien van de nodige verbeteringen, waardoor de game aanvoelt als een titel die vandaag de dag had kunnen uitkomen. Zo kun je gewoon rondlopen en schieten, wat erg handig is wanneer je te maken hebt met vele verschillende zombie-achtige vijanden tegelijkertijd. En soms schrik je je echt helemaal dood van het opkomen van een zombie.

Resident Evil 2
Resident Evil 2 (Bron: Capcom)

Daarnaast is Resident Evil 2 een perfecte game om meer dan eens te spelen. Je krijgt in de titel te maken met Leon en Claire. De eerste begint zijn carrière als politieagent in Raccoon City, terwijl de ander op zoek gaat naar haar vermiste broer Chris. De paden van de twee kruizen elkaar een paar keer, maar de avonturen die je beleeft zijn los van elkaar boeiend genoeg. Naast de mogelijkheid om het op te nemen tegen vele verschillende vijanden, is het ook een game waar je regelmatig puzzels voorgeschoteld krijgt en dan goed moet nadenken hoe je die oplost. En als klap op de vuurpijl krijg je regelmatig te maken met Mister X, een enorm krachtige vijand, die zeer moeilijk is te verslaan en die er voor zorgt dat de spanning in de game eigenlijk alleen maar toe neemt.

Resident Evil 2
Het gevaar zit overal (Bron: Capcom)

Resident Evil 2 is echt één van die games die het begin van dit gamejaar kleur heeft gegeven. En het is nog altijd een dikke aanrader. Wat mij betreft een game die absoluut de potentie heeft om hoog te eindigen in deze verkiezing.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Resident Evil 2
Sluiten