Want Gaming Awards 2019: Sekiro Shadows Die Twice

Ik ben nooit echt een groot liefhebber geweest van games uit de Dark Souls-reeks. Games die bekend staan om hun hoge moeilijkheidsgraad. Begrijp me niet verkeerd, een beetje uitdaging kan soms heel goed zijn, maar het zijn ook games die qua gameplay wat log aanvoelen. Sekiro Shadows Die Twice is van dezelfde ontwikkelaar, maar deze game bevalt me echt een stuk beter en is zonder twijfel één van mijn favoriete games van dit jaar.

Wat maakte Sekiro Shadows Die Twice de moeite waard?

Het verschil tussen Sekiro Shadows Die Twice en de andere games van FromSoftware zit hem in een tweetal belangrijke punten. Ten eerste speelt de game een stuk soepeler. Je bevindt je in Feodaal Japan, waar je gebruik kunt maken van een speciale ketting die je op punten kunt schieten en dan jezelf er naar toe kunt trekken. Hierdoor is de game een stuk sneller dan zijn voorgangers en vlieg je op sommige momenten door de game heen.

Sekiro: Shadows Die Twice
Toffe stijl (Afbeelding: Activision)

Daarnaast is de visuele stijl een stuk minder donker dan dat je gewend bent van de Dark Souls-games. Zeker aan het begin van de game zijn er heerlijke momenten waarop de game goed gebruik maakt van lichteffecten die de zon biedt. Later wordt het wel iets donkerder, maar alsnog vind ik het geheel een stuk prettiger dan de eerder genoemde voorbeelden. Tegelijkertijd blijft het een game die behoorlijk moeilijk is. Een simpele vijand kan er al voor zorgen dat je af wordt gemaakt. Maar door telkens dingen te blijven proberen en te begrijpen waar de zwakheden van vijanden zich bevinden, kom je telkens verder. Het is daarmee een game voor de gamers die uithoudingsvermogen hebben. Ik ben er echt van overtuigt dat wanneer je je tanden er in vast zet, je er geen moment spijt van krijgt.

Sekiro: Shadows Die Twice
Lekker pittig (Bron: Activision)

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: Sekiro Shadows Die Twice
Sluiten