Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Want Gaming Awards 2019: The Legend of Zelda: Link’s Awakening

De Nintendo Switch had dit jaar een bijzonder goed jaar. Zeker vanaf de zomer verscheen er eigenlijk wel elke maand een toffe game. Daarbij hebben we een groot aantal nieuwe games voor de kiezen gekregen, maar was er ook zeker ruimte voor een klassiek avontuur. Zo werd de Game Boy-game The Legend of Zelda: Link’s Awakening voorzien van een heuse remaster.

Wat maakte The Legend of Zelda: Link’s Awakening de moeite waard?

Omdat The Legend of Zelda: Link’s Awakening een game is van meer dan twintig jaar oud, is de kans groot dat een compleet nieuwe generatie gamers hem nooit eerder heeft gespeeld. Maar ook voor de oude rotten is dit een absolute must-have. Het is voor hen nostalgisch, terwijl het tegelijkertijd er compleet nieuw uit ziet.

The Legend of Zelda: Link's Awakening
Heerlijk nostalgisch (Bron: Nintendo)

De visuele stijl van The Legend of Zelda: Link’s Awakening is zonder twijfel één van de sterkste punten van de game. Het is gebaseerd op de oude stijl, maar dan met een tof nieuw sausje. Door de game te spelen, word je eigenlijk gelijk enthousiast van de vrolijke kleuren. Maar vergis je niet: de game is pittig. Het is in zijn basis een typische Zelda-game. Een titel waarbij je niet bij je handje wordt genomen, maar veel zelf moet gaan uitzoeken. Ikzelf zat meer dan eens vast, omdat ik niet goed begreep wat ik moest doen. Gelukkig is de game qua gameplay en volgorde trouw aan de Game Boy-titel en daar zijn heel wat guides voor verschenen.

Naast dat je veel zelf mag uitzoeken in The Legend of Zelda: Link’s Awakening, is het ook een game waarbij je heel wat toffe baasgevechten voorgeschoteld krijgt. Net als bij de rest van de game is het daarbij zaak om uit te vinden wat de zwakke punten zijn en die zoveel mogelijk te benutten. Op die manier is het een game die van vele markten thuis is en een absolute topgame voor de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Variatie in de gameplay (Bron: Nintendo)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of The Legend of Zelda: Link’s Awakening of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards 2019: The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Sluiten