Jelle van Es
Jelle van Es Games 10 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

WANT Gaming Awards 2020: Animal Crossing: New Horizons

2020 is een jaar dat voor velen behoorlijk zwaar is geweest. Zeker toen we in maart en april te maken kregen met de eerste lockdown. Sindsdien werken we voornamelijk thuis en in die periode moesten velen van ons ook nog thuis onderwijs verzorgen. Animal Crossing: New Horizons had wat dat betreft op geen beter moment uit kunnen komen.

20 maart was de dag dat we Animal Crossing: New Horizons ontvingen. Fysiek was de game bijna nergens te krijgen, door distributieproblemen en de hoge vraag. Maar gelukkig besloten vele gamers om de game digitaal in huis te halen en zo te genieten van vele uren op je eigen eiland.

Wat maakte Animal Crossing: New Horizons de moeite waard?

Het concept van Animal Crossing: New Horizons is eigenlijk min of meer hetzelfde als dat bij de rest van de reeks. Het is een game die je dagelijks speelt, om zo op die manier gesprekken te voeren met andere dieren, wat fruit te verzamelen, spullen maken en je huis verbeteren. Maar doordat de Nintendo Switch vele voordelen kent, was de game in zijn geheel een stuk interessanter. De game geeft je de mogelijkheid om af te reizen naar een nieuw eiland. Daar begin je in een tent zonder dat je veel goede spullen bezit. Vanuit deze situatie bouw je langzaam maar zeker je eigen leven op. Daarbij leer je telkens nieuwe dingen bouwen, krijg je de mogelijkheid om je eigen huis neer te zetten en komen nieuwe bewoners naar jouw eiland toe om daar te komen wonen.

Genieten van het uitzicht (Afbeelding: Nintendo)

Doordat je de Nintendo Switch er makkelijk bij pakt, is Animal Crossing: New Horizons een ideale game om elke dag even te spelen. Je plukt wat fruit, gaat vissen, voltooit een paar uitdagingen om zo Nook Miles te scoren en geeft die weer uit om nieuwe voorwerpen te krijgen. Of je gaat er mee op reis naar en ander eiland waar je speciale vissen, insecten of fossielen vindt. Deze kun je weer plaatsen in het museum, die je langzaam maar zeker vult.

Of je kiest er voor om een bezoek te brengen aan een eiland van een vriend of vriendin. Dan kun je gezellig met elkaar omgaan, maar is het ook mogelijk om bepaalde fruitsoorten te plukken en die mee te nemen naar je eigen eiland. Of het bezoek zorgt voor inspiratie, waardoor je nieuwe ideeën krijgt voor de inrichting van je eigen eiland in Animal Crossing: New Horizons.

Vele updates

Dit concept alleen al zorgt er voor dat Animal Crossing: New Horizons een titel is die lang houdbaar is. Maar het wordt nog interessanter door de ondersteuning vanuit Nintendo zelf. Zij komen regelmatig met nieuwe updates, waardoor je toegang krijgt tot speciale evenementen, zoals kerst en Halloween.

Animal Crossing: New Horizons winter update
De winter update (Afbeelding: Nintendo)

Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En als je de game wel hebt en hem het beste van het jaar vindt, dan kun je dat laten weten. Doe dat via één van de onderstaande prijsvragen, zodat je gelijk kans maakt op mooie prijzen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards 2020: Animal Crossing: New Horizons
Sluiten