Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 dec 2020

WANT Gaming Awards 2020: Doom Eternal bracht actie en tactiek

Dit gamejaar kwam ietwat langzaam op gang. Totdat het maart was. Toen verschenen er een aantal toffe games, waaronder Doom Eternal. Deze game kwam tegelijkertijd uit met Animal Crossing: New Horizons. En zo had je op één dag twee compleet verschillende games. De één schattig en rustig, de ander vol geweld en actie.

Doom Eternal is uiteraard de game die past bij de tweede beschrijving. Het is een game die je andermaal laat kennismaken met de ellende die de demonische invasie met zich meebrengt. Daarbij ga je aan de slag met de bekende Doom Slayer, die deze keer verschillende locaties afgaat, om overal waar hij komt er flink op los te knallen.

Wat maakte Doom Eternal de moeite waard?

Doom Eternal is vooral de moeite waard omdat het een heerlijke actievolle game. Het is een shooter die vol staat met actie en waarbij je diverse vijanden voorgeschoteld krijgt om af te knallen. Maar tegelijkertijd is het zoveel meer. Zo zit er een diepere strategische laag in de game. Daarbij is het zaak dat je goed nadenkt over hoe je vijanden afmaakt. Door dat met een bepaalde actie te doen, krijg je er kogels bij voor een wapen of wordt juist jouw health aangevuld. En dat is nodig ook, want in de game heb je eigenlijk altijd wel een tekort aan alles. Kogels sparen of het even rustig aan doen, dat is er niet bij.

Doom Eternal
Genoeg wapens (Afbeelding: Bethesda)

Daarnaast bieden de vijanden in Doom Eternal flink wat tegenstand. En de meeste vijanden hebben hun eigen zwakke punten. Lukt het je om ze daar op te raken wanneer je ze bijna dood hebt? Dan gaan ze over naar een soort versufte status en kun je ze op dat moment afmaken, waarmee je een bonus krijgt zoals ik die eerder beschreef. Zo’n finishing move gaat met veel geweld en weet elke keer dat je het doet voor veel voldoening te zorgen. Het is een goede motivator om door te gaan met het avontuur.

Dat avontuur neemt je mee naar verschillende locaties, waarbij de visuele kracht van de game goed wordt getoond. Het is zeker geen game die het alleen maar moet hebben van donkere locaties die je het gevoel geven dat je je in de hel bevindt. Zeker wanneer je de game op een goede pc speelt, komt hij goed tot zijn recht, hoewel ik heb destijds ook zeer fijn vond op de Xbox One X. Een ander sterk punt van de game is dat er een goede variatie in de gameplay zit. Naast het geknal zijn er bijvoorbeeld diverse platform-puzzels en loont het om soms even naar een plek toe te lopen die niet op jou route ligt. Op die manier kun je weer bepaalde voorwerpen scoren.

Doom Eternal Xbox One
Kom maar op (Afbeelding: Bethesda)

Laat weten wat jij vindt

Doom Eternal is echt een heerlijke game. Heb je een Xbox One of een Series X? Dan is het goed om te weten dat de game nu beschikbaar is via de Xbox Game Pass. Wil kans maken op mooie prijzen? Doe dan mee met één van deze acties, waarbij we je vragen ons te laten weten wat je favoriete game van het jaar is.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards 2020: Doom Eternal bracht actie en tactiek
Sluiten