WANT Gaming Awards 2020: Nioh 2 is een pittig moeilijke game

Met Nioh 2 trappen we onze WANT Gaming Awards 2020 terugblik reeks af. De aankomende tijd zul je regelmatig dit soort artikelen voorbij zien komen. Enerzijds om de mooie games van dit jaar te vieren, anderzijds om je te herinneren aan games die zijn uitgekomen.

Want als ik heel eerlijk ben, was ik Nioh 2 alweer voor een groot gedeelte vergeten. De game kwam in februari van dit jaar uit voor de PlayStation 4 en is een echte titel voor de fijnproever. Dit is namelijk echt zo’n game waar je je tanden in moet zetten, daar de moeilijkheidsgraad van de game hoog is. Als je van games houdt in de categorie Dark Souls, dan is dit zeker een titel om eens te proberen.

Wat maakte Nioh 2 de moeite waard?

Nioh 2 is dus een game met een hoge moeilijkheidsgraad. Dat zorgt er al voor dat het voor een groot gedeelte van de gamers een interessante titel is. Maar daar bovenop neemt de game je ook mee naar een interessante wereld. De game speelt zich af in een feodaal Japan, waar jij je eigen personage kan aanmaken. Deze persoon is voor de helft een Yokai, een soort demoon. Dat levert bepaalde krachten op. Zo kun je andere Yokai absorberen en die krachten in zetten in de verschillende gevechten.

Nioh 2
Gevaarlijk (Afbeelding: Koei Tecmo)

Het helpt daarbij dat de artstijl van de game erg fijn werkt. Als je puur kijkt naar de kwaliteit van de omgevingen in Nioh 2, dan zijn er zeker mooiere games. De kracht zit hem dan ook vooral in de variatie en de manier hoe licht in de game wordt gebruikt. Het geeft je een lekkere creepy setting, waarbij je er verstandig aan doet om vaak even verder te kijken dan je neus lang is.

Toch is het echte hoogtepunt in Nioh 2 te vinden in de baasgevechten. En omdat het er meerdere zijn, zou je zelfs kunnen spreken over hoogtepunten. Elke baas heeft zijn eigen stijl en het is aan de speler om patronen te herkennen en op de juiste momenten aan te vallen. Daarbij is de kans groot dat je meer dan eens het loodje legt, maar dat geeft ook wel een bepaalde voldoening met zich mee.

PlayStation 4
Aparte wezens (Afbeelding: Koei Tecmo)

Echt een game om van te genieten

Nioh 2 is een game die zeer de moeite waard is en hier is te scoren. Wil je onze uitgebreide review lezen? Dan kun je hier terecht. En houd uiteraard de site in de gaten voor verschillende prijsvragen die gaan volgen.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards 2020: Nioh 2 is een pittig moeilijke game
Sluiten